Citronové tagliatelle s hráškem a kuřecím masem

hosta Kuchařka: hosta

Těstoviny 12 názorů

Suroviny

2 PL šťávy z citrónu (nejlépe BIO)
cca 400 g těstovin Tagliatelle
5 lžic olivového oleje
200 g tučné zakysané smetany
100 g Parmazánu
sůl
pepř
150 g mraženého hrášku
200 g kuřecí prsa
1 lžíce olivového oleje
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V dostatečně osolené vodě dáme vařit těstoviny. Pár minut před tím, než jsou správně uvařené, přidáme do vody povařit i mražený hrášek. Současně s tím si na pánvi rozehřejeme olej společně se šťávou ze tří citrónů a kůrou z jednoho citrónu. Z tohoto důvodu je lépe použít bio citróny.

  2. Za stálého míchání čekáme, až se směs prohřeje a obě tekutiny se spojí. Poté přidáme 100 gramů na jemno nastrouhaného parmazánu a zakysanou smetanu. Můžeme přilít asi tři menší naběračky vody z uvařených těstovin.

  3. Kousky kuřecího masa osolíme, opepříme a zprudka opečeme na trošce olivového oleje. Těstoviny (samozřejmě uvařené al dente) slijeme, vsypeme do pánve s omáčkou a dobře promícháme.

  4. Rozdělíme do talířů, podle vlastní chuti můžeme přidat trochu čerstvého pepře z mlýnku, ale není to nutné. O slanou chuť se postaral parmazán a voda z těstovin.

  5. Přidáme pár kousků opečeného kuřecího masa, na jednotlivé porce jen tak pro oko nastrouháme ještě trochu citrónové kůry a ihned podáváme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 48 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Citronové tagliatelle s hráškem a kuřecím masem

  • Danny668 Danny668

    Moc dobrý recept :-p neměla jsem Parmazán, tak jsem dala jiný italský sýr a jen dva citrony a i tak to bylo moc dobré! S Parmazánem to je určitě ještě lepší. :yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • zizala zizala

    hosta: Ukládám na vyzkoušení, dík :yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    zizala: ty biocitrony byly docela malinké, asi jako limetky a na skoro celý pytel těstovin to bylo tak akorát;-) - asi opravím v textu na počet lžic, bude to přesnější:-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Přiznám se, že bych se taky bála, že ty 3 citrony jsou moc. Ale jinak to vypadá lákavě :yes:

    Odpovědět

  • pumprlík pumprlík(neregistrovaný)

  • Danca Danca

    Dělala jsem podobně,podle receptu z nějakého časopisu...tam to bylo bez masa a bylo to moc dobré. S kuřecím masíčkem to bude určitě :yes:ještě "o chlup" lepší:-p

    Odpovědět

  • maris maris

    hosta: jak jsem psala - věřím Ti;-):-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    maris: no je to kyselejší, ale moc dobrý, ten parmazan to stahne, i ten hrášek

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Těstoviny mám ráda v každé podobě, další bodík patří Jitu Tobě ;-):-p:yes::-K +4:-K

    Odpovědět

  • Pussynka Pussynka

    Super osvěžující letní obídek:-!:-)) Tohle musím vyzkoušet. Už jsem dělala kotletky na citrónech a bylo to mňam, mňam, sice kyselejší, ale to mi vůbec nevadilo:-p, tak jsem zvědavá.

    Odpovědět

  • maris maris

    Vypadá to moc hezky, já bych asi měla obavy, že to bude moc kyselý, přeci jen tři citrony a zakyska, ale protože vím, že jsi skvělá kuchařka, tak Ti věřím, že to bylo akorát;-):-p:-):yes:+

    Odpovědět

Tématické fráze: tagliatelle s kuřecím masem citronove těstoviny s kuřecím masem tagliatelle s kuřecím masem zakysana smetana recepty ládi hrušky v textové podobě biocitrony textové recepty ládi hrušky kuřecí maso tagliatelle s kuřecím kuřecím masem targiatelle s kuřecím masem a hráškem kureci maso s hráškem tagliatelle s omackou a kurecim těstoviny tagliatelle recepty penne s kuřecím masem a hráškem kuřecí smes na tagliatelle kuřecí maso s tagliatelle tagliatelle s olivami a kuřecím masem masicky citronove