Guláš z bůčku, piva a rajčat
Dokonale vychucený guláš je českou klasikou, kterou neodmítne snad nikdo. Vyzkoušejte také tuto verzi, ve které najdete kombinaci libového bůčku, rajčat a světlého piva. Podávejte ideálně s knedlíky nebo čerstvým chlebem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 970 kJ / 4 534 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 160,95 g |
Tuky | 388,04 g |
Vláknina | 26,30 g |
Cholesterol | 530 mg |
Sodík | 2,24 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 74,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, slaninu a cibuli na kostičky, kapii na proužky. Do kastrolu dáme kousek sádla, slaninu a necháme vyškvařit.
Krok 2: Přidáme cibuli a smažíme do hnědé barvy. Mezitím maso osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Vše společně promícháme.
Krok 3: Na osmaženou cibuli dáme na plátky nakrájený česnek a na kostky nakrájené maso. Necháme maso zprudka zatáhnout. Vmícháme papriku, kmín, protlak, kapii a rajčata.
Krok 4: Vše zamícháme a zalijeme pivem, přiklopíme poklicí a dáme dusit, můžeme i v troubě na 200 °C. Dusíme cca 50-60 minut, do úplného změknutí masa.
Krok 5: Hustota guláše by měla být akorát, případně ještě lehce zahustíme jíškou nebo moukou. Guláš dochutíme a podáváme s knedlíky nebo chlebem.
Zveřejněno 25. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš z bůčku, piva a rajčat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk9O6
Moje poznámka
Guláš z bůčku, piva a rajčat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk9O6
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 44 minutami
Pomerančový pohár
Přidáno před 58 minutami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 3 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Přidáno před 4 hodinami
Plněná kuřecí prsa s těstovinami
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 1 hodinou
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 2 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 3 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 3 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 4 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 4 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 4 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 4 hodinami
Veselý kuřecí plátek
Leren před 4 hodinami
Suroviny:
bůček,
cibule,
česnek,
slanina anglická,
sádlo,
kapie červená,
pivo světlé,
protlak rajčatový,
mouka hladká,
rajče drcené,
koření paprika gulášová,
kmín celý,
sůl,
pepř mletý,
chilli,
majoránka,
jíška
Komentáře (3)