Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkové zelné placky - zelňáky

Tyto zelňáky, jsou lahodnou a zdravou alternativou tradičních českých placek. Tyto placky jsou vyrobené z kysaného zelí a bezlepkové mouky, což je činí ideální volbou pro osoby s celiakií nebo pro ty, kteří se chtějí vyhnout lepku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kacuda

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 30 min

75 min (45 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

asi 22 ks

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 411 kJ /
2 966 kcal
Bílkoviny63,50 g
Tuky186,51 g
Vláknina26,20 g
Cholesterol 529 mg
Sodík 7,36 g
Sůl18,32 g
Sacharidy246,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a trochu opražíme. Krok 2: Zelí necháme okapat (NEVYMAČKÁVAT!!!) a nakrájíme na menší kousky. Krok 3: Zelí, mouku, vejce, anglickou, cibuli, kmín, sůl a pepř dáme do mísy a důkladným hnětením připravíme těsto. Krok 4: Tvoříme z těsta menší kuličky, ze kterých následně tvoříme placky. Pokud je placka trochu lepavá, tak ji ještě obalíme ve strouhance. Krok 5: Zelňáky smažíme na rozpáleném oleji z obou stran.

TIP: Zelné placky na pánvi i v troubě

Zveřejněno 14. 7. 2024

Poznámka autorky Kacuda

Zelňáky můžeme péct i v troubě. Troubu si předehřejeme na 200 °C, vložíme plech se zelňáky a pečeme je asi 20 minut.

Hodí se jako příloha k jídlu nebo jen samostatně.

Z této várky je asi 22 zelných placek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové zelné placky - zelňáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYpQV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové zelné placky - zelňáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYpQV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
zelí kysané, mouka, slanina anglická, vejce, cibule, kmín drcený, sůl, pepř mletý

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu