Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bulgur se zeleninou a volskými oky

Čas od času není od věci odlehčit jídelníček a připravit bezmasý pokrm. Bulgur se zeleninou a volskými oky tak potěší nejen vegetariány, ale zachutná i zapřisáhlým milovníkům masa.

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 35 min

65 min (30 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 899 kJ /
2 605 kcal
Bílkoviny116,03 g
Tuky107,36 g
Vláknina53,74 g
Cholesterol 2,12 g
Sodík 1,04 g
Sůl2,08 g
Sacharidy270,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bulgur dobře propláchneme vodou, zalijeme vodou nebo vývarem a povaříme 15-20 minut. Krok 2: Žlutou cibuli a červenou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev a celer očistíme. Cuketu, mrkev a celer nastrouháme nahrubo. Krok 3: Na másle osmahneme žlutou cibuli, až zesklovatí, přidáme mrkev, celer a cuketu, osolíme, opepříme, podusíme (pokud je potřeba podlijeme) do měkka. Krok 4: K zelenině přidáme vařený bulgur, polovinu nakrájené červené cibule a krátce prohřejeme.
Na oleji usmažíme volská oka. Krok 5: Na talíři každou porci posypeme nakrájenou cibulovou natí, položíme volská oka a dozdobíme červenou cibulí, paprikou a petrželkou.

Zveřejněno 3. 9. 2024

Poznámka autorky Handour

Dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulgur se zeleninou a volskými oky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5zkY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulgur se zeleninou a volskými oky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5zkY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bulgur, vývar masový, cibule, cibule červená, cuketa, mrkev, celer, máslo, vejce, olej, sůl, pepř mletý, beraní rohy, nať cibulová, petrželka

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu