Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákové kari s řapíkatým celerem

Toto lahodné zeleninové jídlo s nádechem exotiky připravíme z květáku a řapíkatého celeru. Díky výraznému koření skvěle chutná a čerstvý koriandr mu dodává svěžest. Kari podáváme s rýží nebo plackami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Květák očistíme, rozdělíme na růžičky, větší části překrojíme. Řapíkatý celer nakrájíme na kousky, česnek nakrájíme nahrubo. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a krátce orestujeme římský kmín, aby se rozvoněl. Krok 2: Přidáme česnek a květák s celerem a několik minut restujeme. Přimícháme rajčatový protlak, osolíme, ochutíme kari kořením a chilli. Podlijeme 150 ml vody a přivedeme k varu. Krok 3: Do vroucí směsi přisypeme hrst červené čočky, zamícháme a dusíme pod pokličkou přibližně 15 minut. Nakonec přimícháme lístky čerstvého koriandru. Krok 4: Podáváme s rýží a chlebovými plackami.

TIP: Jak na indické zeleninové kari

Zveřejněno 29. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákové kari s řapíkatým celerem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kgWA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákové kari s řapíkatým celerem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kgWA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, celer řapíkatý, česnek, olej olivový, římský kmín mletý, protlak rajčatový, sůl, koření kari, chilli, čočka červená, koriandr čerstvý

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu