Kuřecí vývar s kořenovou zeleninou, kapustou a strouháním
Poctivý domácí kuřecí vývar patří mezi základní kuchařské dovednosti každého kuchaře. Je součástí slavnostních obědů i pokrm pro nemocné, které postaví na nohy. S naším receptem se vám jistě vydaří k naprosté spokojenosti.
Postup přípravy
odpočinout 30 minut. Na velkých slzách poté strouháme a po každém strouhnutí ťukneme řeznou stranou těsto vždy do mouky. Strouháme na čistou látkovou utěrku. Krok 5: Zvlášť uvaříme v osolené vodě domácí strouhání zbavené přes síto přebytečné mouky. Uvařené (cca 10-15 minut je-li sušené) zcezené, propláchneme na sítu a vložíme do polévky. Doplníme nasekanými lístky libečku nebo petrželky, případně dochutíme solí a pepřem.
Zveřejněno 5. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí vývar s kořenovou zeleninou, kapustou a strouháním
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYvn1
Moje poznámka
Kuřecí vývar s kořenovou zeleninou, kapustou a strouháním
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYvn1
Nejnovější recepty
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 5 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 5 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 5 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 5 hodinami
Bramborák s masovou haší
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolky na smetaně
TondaJ před 5 minutami
Vepřová játra - luxusní
Lasulena před 11 minutami
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Hankadr před 1 hodinou
Maso po Sečuánsku
DagmaRaba před 1 hodinou
Bábovka bez vajec
Vladour před 1 hodinou
Jogurtový koláč s drobenkou
Noumik před 1 hodinou
Klasický rybí salát ze zavináčů
ricci před 2 hodinami
Citronová bábovka
petr.bernatik@centrum.cz před 2 hodinami
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 6 hodinami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 19 hodinami
Suroviny:
skelet kuřecí,
koření nové koření,
pepř celý,
cibule,
česnek,
máslo,
mrkev,
celer,
kapusta,
pórek,
sůl,
pepř mletý,
libeček,
vejce,
mouka hrubá,
Komentáře (2)
Jen si nedovedu představit v minidrtiči dělat těsto, vždycky jsem jen sekala drobení.Polévku udělám podle Tebe, Maruško, do posledního detailu a úspěch zaručen 🍀