Kuřecí vývar s kořenovou zeleninou, kapustou a strouháním
Poctivý domácí kuřecí vývar patří mezi základní kuchařské dovednosti každého kuchaře. Je součástí slavnostních obědů i pokrm pro nemocné, které postaví na nohy. S naším receptem se vám jistě vydaří k naprosté spokojenosti.
Postup přípravy
odpočinout 30 minut. Na velkých slzách poté strouháme a po každém strouhnutí ťukneme řeznou stranou těsto vždy do mouky. Strouháme na čistou látkovou utěrku. Krok 5: Zvlášť uvaříme v osolené vodě domácí strouhání zbavené přes síto přebytečné mouky. Uvařené (cca 10-15 minut je-li sušené) zcezené, propláchneme na sítu a vložíme do polévky. Doplníme nasekanými lístky libečku nebo petrželky, případně dochutíme solí a pepřem.
Zveřejněno 5. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí vývar s kořenovou zeleninou, kapustou a strouháním
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYvn1
Moje poznámka
Kuřecí vývar s kořenovou zeleninou, kapustou a strouháním
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYvn1
Nejnovější recepty
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 10 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 11 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 12 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 7 hodinami
Honzovy kynuté buchty
RenataMaresova před 7 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 10 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 11 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 11 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 11 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 12 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 12 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 13 hodinami
Suroviny:
skelet kuřecí,
koření nové koření,
pepř celý,
cibule,
česnek,
máslo,
mrkev,
celer,
kapusta,
pórek,
sůl,
pepř mletý,
libeček,
vejce,
mouka hrubá,
Komentáře (3)
Jen si nedovedu představit v minidrtiči dělat těsto, vždycky jsem jen sekala drobení.Polévku udělám podle Tebe, Maruško, do posledního detailu a úspěch zaručen 🍀