Kuřecí vývar s kořenovou zeleninou, kapustou a strouháním
Poctivý domácí kuřecí vývar patří mezi základní kuchařské dovednosti každého kuchaře. Je součástí slavnostních obědů i pokrm pro nemocné, které postaví na nohy. S naším receptem se vám jistě vydaří k naprosté spokojenosti.
Postup přípravy
odpočinout 30 minut. Na velkých slzách poté strouháme a po každém strouhnutí ťukneme řeznou stranou těsto vždy do mouky. Strouháme na čistou látkovou utěrku. Krok 5: Zvlášť uvaříme v osolené vodě domácí strouhání zbavené přes síto přebytečné mouky. Uvařené (cca 10-15 minut je-li sušené) zcezené, propláchneme na sítu a vložíme do polévky. Doplníme nasekanými lístky libečku nebo petrželky, případně dochutíme solí a pepřem.
Zveřejněno 5. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí vývar s kořenovou zeleninou, kapustou a strouháním
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYvn1
Moje poznámka
Kuřecí vývar s kořenovou zeleninou, kapustou a strouháním
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYvn1
Nejnovější recepty
Květáková krémová polévka s krutony
Přidáno před 7 hodinami
Rychlá cibulačka se sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Pizza z tortilly
Přidáno před 8 hodinami
Frankfurtská polévka
Přidáno před 9 hodinami
Houbová smaženice či praženice
Přidáno před 9 hodinami
Diabetický koláč s tvarohem, jablky a ořechy
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný hrnečkový perník
Laala před 4 hodinami
Hamburgerové bulky
pribrska před 7 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
ane.hir před 7 hodinami
Vepřová kýta na smetaně
Styliane před 7 hodinami
Koláč jako květina
magdalenka před 8 hodinami
Olejové koláčky
magdalenka před 8 hodinami
Guláš Samuraj z Budapešti
magdalenka před 8 hodinami
Golubky od Máši
magdalenka před 8 hodinami
Mrkvový koláč
Nata83 před 8 hodinami
Obalovaný květák pečený s novými bramborami
wimra před 8 hodinami
Suroviny:
skelet kuřecí,
koření nové koření,
pepř celý,
cibule,
česnek,
máslo,
mrkev,
celer,
kapusta,
pórek,
sůl,
pepř mletý,
libeček,
vejce,
mouka hrubá,
Komentáře (3)
Jen si nedovedu představit v minidrtiči dělat těsto, vždycky jsem jen sekala drobení.Polévku udělám podle Tebe, Maruško, do posledního detailu a úspěch zaručen 🍀