Ryba po mlynářsku s holandským hráškem
Holandský hrášek je opravdu vynikající kombinace sladkého hrášku a poctivé holandské omáčky. K rybě se skvěle hodí a celý pokrm má slavnostní nádech. Podávejte nejlépe s vařenými bramborami.
Postup přípravy
Krok 1: Libovolnou bílou rybu očistíme, naporcujeme, osolíme, zakapeme šťávou z půlky citronu a obalíme nejlépe v polohrubé mouce (může být i hladká), do které jsme přidali trochu soli a mletého kmínu.
Krok 2: Takto upravenou rybu pečeme v pánvi na 50 g másla s olivovým olejem. Kombinací tuků zabráníme přepalovaní másla.
Krok 3: Do vařící osolené vody nasypeme hrášek a pomalu vaříme asi 5 minut. Poté scedíme.
Krok 4: Při nízké teplotě rozpustíme 100 g másla. Ve vhodné nádobě rozšleháme žloutky s bílým vínem, šťávou vymačkanou ze zbylé poloviny citronu, solí a pepřem. Dáme do vodní lázně a stále šleháme, až žloutky zhoustnou na krém. Voda v lázni se nesmí prudce vařit, jen mírně.
Krok 5: Po vyjmutí z lázně ke žloutkům velmi opatrně přimícháváme po kapkách vlažné rozpuštěné máslo. Teplý hrášek smícháme se vzniklou omáčkou a můžeme podávat.
Zveřejněno 15. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ryba po mlynářsku s holandským hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2Yn5
Moje poznámka
Ryba po mlynářsku s holandským hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2Yn5
Nejnovější recepty
Pórková polévka
Přidáno před 32 minutami
Hovězí mleté kuličky
Přidáno před 9 hodinami
Jednohubky na italský způsob
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí na pórku s kari a kukuřicí
Přidáno před 12 hodinami
Jednohubky s matjesovým salátem
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová roláda s mrkvovo-cibulovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová bábovka (vláčná)
Podry před 16 minutami
Koprová omáčka
Pep.e před 18 minutami
Drožďové knedlíčky
Kajkajak před 10 hodinami
Kinder řezy
Ashelin před 11 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivuss před 12 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
JanH74 před 14 hodinami
Hovězí vývar s morkovou kostí
DemonzPrahy před 15 hodinami
Pudinková buchta
magdalenka před 16 hodinami
Kuřecí s brokolicí a smetanou
Danoouch před 16 hodinami
Dušené červené zelí s povidly
Krupe před 17 hodinami
Suroviny:
ryba bělomasá,
sůl,
pepř mletý,
kmín mletý,
mouka polohrubá,
citron,
máslo,
olej olivový,
hrášek mražený,
žloutek,
máslo,
víno bílé
Komentáře (1)