Hovězí několika pepřů
Hovězí plec dušená se třemi druhy pepřů potěší ty, kteří mají rádi ostřejší pokrmy. Abyste dosáhli dokonalé šťavnatého masa, dobře maso ze začátku zatáhněte a pak pomalu duste. Dopřejte mu čas a rozhodně nebudete zklamaní.
Postup přípravy
	Krok 1: Špek nakrájíme na drobné kostky, nasypeme do hrnce a necháme vyškvařit. Přihodíme na drobno krájenou cibuli a restujeme do zlatotohněda. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek.
	Krok 2: Maso vcelku osušíme a ze všech stran osolíme a zasypeme drceným barevným pepřem tak, aby maso bylo ze všech stran obalené. Do cibulového základu nasypeme zelený pepř bez nálevu a v hmoždíři nadrcený kampotský pepř.
	Krok 3: Poté vložíme maso a ze všech stran jej zatáhneme.  Podlijeme vodou, aby maso bylo ze 2/3 ponořené, a táhneme na nízkém stupni asi  1,5-2 hodiny, aby maso bylo opravdu měkké.
	Krok 4: Maso vyndáme a zbytek omáčky rozmixujeme do hladka. Zahustíme sádlovou jíškou a necháme 20 minut provařit.
	Krok 5: Maso nakrájíme na plátky a vrátíme do omáčky. Podáváme s těstovinami, rýží nebo bramborami.
Zveřejněno 3. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Hovězí několika pepřů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kG8J
Moje poznámka
					
				
Hovězí několika pepřů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kG8J
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 32 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 1 minutou
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 5 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 34 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 17 hodinami
						Suroviny:
						
							plec hovězí, 
						
						
							špek uzený, 
						
						
							cibule, 
						
						
							pepř zelený sterilovaný, 
						
						
							pepř barevný mletý, 
						
						
							pepř drcený, 
						
						
							česnek, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							sůl, 
						
						
							voda
						
					
	
			
Komentáře (3)