Pyré z červené čočky
Červenou čočku připravíme snadno a rychle, nemusí se totiž namáčet předem a uvaříme ji během chvilky. Po uvaření ji stačí rozmixovat s pár dalšími surovinami a vznikne tak výborné pyré, které podáváme s opečeným pita chlebem.
Postup přípravy
Krok 1: Čočku propláchneme a dáme vařit do 250 ml vody. Uvaříme ji doměkka (netrvá to dlouho), potom ji dobře slijeme přes cedník, aby v ní nezůstala žádná přebytečná voda.
Krok 2: Česnek oloupeme a nakrájíme na kousky, citron rozpůlíme a vymačkáme z něj šťávu.
Krok 3: Okapanou čočku dáme do mixéru, přidáme olivový olej, česnek a citronovou šťávu. Vše dohladka rozmixujeme, osolíme podle chuti a dochutíme čerstvými lístky tymiánu.
Krok 4: Pyré přendáme do misky a před podáváním ho ještě můžeme posypat lístky tymiánu.
Krok 5: Pita chléb potřeme olivovým olejem a opečeme na pánvi, nebo ho dáme na chvíli opéct pod gril. Potom placky nakrájíme na šestiny a podáváme s čočkovým pyré.
Zveřejněno 20. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pyré z červené čočky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68YGN
Moje poznámka
Pyré z červené čočky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68YGN
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 6 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 20 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 21 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 21 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno před 23 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 34 minutami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 2 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 2 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 2 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 2 hodinami
Hrníčková bábovka
Barun před 3 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 3 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 5 hodinami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 5 hodinami
Suroviny:
čočka červená,
česnek,
citron,
olej olivový,
tymián čerstvý,
sůl,
chléb pita,
olej olivový
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.