Banánové suflé
Nadýchané francouzské suflé je lehké jako obláček. Skvěle se v něm doplňuje chuť banánů a svěží limetky. Připravíme ho velmi snadno a rychle, je ale důležité dobře vyšlehat sníh z bílků.
Postup přípravy
Krok 1: Banány oloupeme, nakrájíme na menší kusy a spolu s limetkovou šťávou a žloutky rozmixujeme na kaši.
Krok 2: Bílky ušleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Do banánové směsi vmícháme cukr a nakonec i bílkový sníh.
Krok 3: Troubu včas vyhřejeme na 170 °C.
Krok 4: Zapékací misky vymažeme olejem, vysypeme moučkovým cukrem a naplníme do dvou třetin touto hmotou. Zapékáme v troubě asi 15-20 minut.
Krok 5: Hotové banánové suflé pocukrujeme a ozdobíme kolečkem limetky.
Zveřejněno 25. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Banánové suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xWv7
Moje poznámka
Banánové suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xWv7
Nejnovější recepty
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 4 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 13 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 23 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno 15. 9. 2025 08:44:53
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno 15. 9. 2025 08:31:48
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno 15. 9. 2025 08:16:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 1 hodinou
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 13 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 14 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 14 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 15 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 15 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 15 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 17 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 17 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 19 hodinami
Suroviny:
banán,
šťáva limetková,
vejce,
sůl,
cukr krupice,
olej,
cukr moučkový,
Komentáře (2)