Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perník od tety Jany

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

20. 9. 2009 16:20

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie22 630 kJ / 5 409 kcal
Bílkoviny96,36 g
Tuky252,87 g
Vláknina27,50 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 349 mg
Sůl0,77 g
Sacharidy673,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Další rychlý perník do sbírky. Výborná rychlovka, kterou peču často večer, když není na ráno snídaně :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

sarinda77

9. 5. 2011 14:36

Perník je dobrý,rychlý,vláčný:-pco víc si přát:-)):yes:

mirca75 mirca75

22. 9. 2009 08:05

Marto(neregi.):-)tahle poleva je dělaná ze 140g mouč. cukru,2lžic citron.šťávy a 2lžic horké vody-dle potřeby dodat mouč.cukr a třít,až vznikne bílá poleva,ve které se při tření dělá "cestička",která se hned nezalije zpátky;-).
JaniR.:-)pomažeš moučník polevou a na ní uděláš třeba injek.stříkačkou(nebo něčím úzkým) čáry z marmelády a ty pak projedeš cik cak špejlí;-).

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 9. 2009 17:07

Marto, tak to jsme na tom stejně s tou polevou:-)). Recept tady určitě je, ale myslím spíš u nějakého moučníku a já si vždycky říkám, že si ho uložím a uložím si to i s receptem. Ovšem v tom množství receptů, co mám v oblíbených je to stejně na prd:-)). Takže, já bych se docela přimlouvala za to, aby tady citronová poleva byla, jako recept samotný, pokud by to nikomu nevadilo. Vím, že tam jde citron a cukr, ale dávám i bílek, někdy to lépe uschne a poleva je krásně bílá. A Mirčo, už jsem u tebe někde viděla tu polevu, ale to mramorování je něco!;-):yes::yes::yes:

Marta

21. 9. 2009 16:47

Simonko, mohla by ste recept doplnit i o citronovou polevu? Málokdy se mi citronová poleva povede. Nevím odhadnout množství na klasický velký plech. Vaše citronová poleva na fotkách se mi moc líbí.

simonka

21. 9. 2009 12:04

Mirco, za fotečky jsme všichni samozřejmě rádi, můžeme se pokochat a oblizovat u monitoru :-p

Levik Levik

21. 9. 2009 11:44

Já mám recept od mojí maminky a peču ho léta::-p2 hrnky hl.mouky,1 hrnek ml.cukru,1 prášek do perníku,1 lžíce kakaa,smícháme sypké části a potom se přidá 1/4 hrnku oleje a mléka tolik aby vzniklo řídší tekuté těsto,je to bez vajíčka.Jinak je vše stejné jak popisujeSimonka,uděluji bodík:yes:

mirca75 mirca75

21. 9. 2009 09:48

Simonko:-)tak jsem včera v noci neodolala a upekla perník podle tvého receptu;-).Důvod byl stejný jako ve tvé poznámce-jaksi nebylo nic jiného k snídani:-p.A protože my perník rádi,tak proto;-).Do těsta jsem dala část žitné celozrnné mouky,půl dávky mléka jsem nahradila kefírem(nějak mi tu zbýval;-)),přidala jsem půl oloup. nastrouhaného jablka a oleje jsem dala tím pádem jen necelých 150ml.Perník jsem po vychladnutí prokrojila,pomazala rybíz.marmeládou,nahoře jsem polila citrón.polevou-perník je moc dobrý vláčný a krásně voňavý:-p:-p.Posílám boďku a jestli nevadí přidala jsem i fotečky;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: citronova poleva na pernik perník s kefírem klasický perník perník s citronovou polevou perník na plech s citronovou polevou třený perník citronová poleva recept perník recept recept na citronovou polevu nejlepší perník s kefírem klasicky perník recept celozrnný perník recept na klasický perník moucnik pernik kefirovi pernik třeni pernik pernik kefirem recepty.cz-pernk výborný perník s citrónovou polevou citronová poleva na perníky

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, kakao, prášek do perníku, cukr vanilkový, mléko, olej, vejce, čokoláda, ořechy

TopRecepty.cz

Perník od tety Jany

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E9zg