Špenátový hummus
Hummus je krémová pochoutka z rozmixované cizrny, která pochází z Blízkého východu. Můžeme do něj například namáčet pita chléb nebo kousky zeleniny. Když do něj přidáme ještě špenátové lístky, bude opravdu lahodný.
Postup přípravy
Krok 1: Cizrnu slijeme a necháme okapat. Pár kuliček si ponecháme stranou.
Krok 2: Ke zbylé cizrně přidáme oprané špenátové lístky, tahini pastu, citronovou šťávu, drcený česnek, sůl, kmín a vše rozmixujeme tyčovým mixérem.
Krok 3: Hummus zakápneme olivovým olejem, ozdobíme celou cizrnou a dochutíme chilli kořením.
Zveřejněno 7. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špenátový hummus
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJQJG
Moje poznámka
Špenátový hummus
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJQJG
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 6 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 7 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 7 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 9 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 10 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 10 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 12 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 12 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 12 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 13 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 14 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 14 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 16 hodinami
Suroviny:
cizrna sterilovaná,
špenátové listy čerstvé,
tahini,
šťáva citronová,
česnek,
sůl,
kmín drcený,
olej olivový,
koření chilli
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.