Zelňáky
Z kysaného zelí můžeme připravit nespočet dobrot. Jednou z nich jsou i bochánky z nekynutého těsta, které naplníme směsí vařených brambor, kysaného zelí, slaniny, klobásy a cibule. Dozlatova upečené bochánky chutnají báječně.
Postup přípravy
Krok 1: Brambory nastrouháme a smícháme je s vymačkaným zelím.
Krok 2: Přidáme nadrobno pokrájenou a osmaženou slaninu‚ cibuli a klobásu. Okořeníme, promícháme a necháme vychladnout.
Krok 3: Mezitím připravíme těsto. Tuk nastrouháme a s ostatními surovinami vypracujeme.
Krok 4: Těsto vyválíme a nakrájíme na čtverečky. Na každý dáme lžičku náplně‚ zabalíme a vytvarujeme bochánky. Můžeme je i potřít rozšlehaným vejcem a posypat kmínem.
Krok 5: Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova.
Zveřejněno 12. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelňáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68zXl
Moje poznámka
Zelňáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68zXl
Nejnovější recepty
Dýňové placičky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Vepřový ptáček v rozletu
Přidáno před 5 hodinami
Vepřová pečeně na zelenině se zakysanou smetanou
Přidáno před 6 hodinami
Brambory s parmskou šunkou
Přidáno před 7 hodinami
Tuňáková houstička vhodná pro nízkosacharidovou stravu
Přidáno před 8 hodinami
Kuře na slanině s jalovcem
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílý chléb
Petulice před 4 minutami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Amona před 2 hodinami
Biskupský chlebíček II
DVJU7 před 2 hodinami
Citronové tartaletky
Routeu před 2 hodinami
Babiččina třená bábovka
LittlePumpkin před 4 hodinami
Pizza tyčinky z kynutého těsta
GabinaKol před 4 hodinami
Bramboračka č. 3
Sahula před 4 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Michal.Kuchnik před 4 hodinami
Suroviny:
brambory,
zelí kysané,
slanina,
cibule,
klobása,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
tuk ztužený,
mouka hladká,
voda,
vejce,
kmín celý
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.