Jihočeské zelňáky
Voňavé zelné placky se škvarky jsou skvělé jako pohoštění pro přátele k vínu či pivu. Nejsou z kynutého těsta, díky tomu je jejich příprava velmi rychlá. Na závěr je krátce pečeme v troubě.
Postup přípravy
Krok 1: Hladkou mouku vysypeme na vál a promícháme se solí, pepřem a kmínem.
Krok 2: Zelí scedíme, necháme okapat a nakrájíme na kratší kousky.
Krok 3: Škvarky nameleme nebo nasekáme najemno.
Krok 4: Sádlo necháme změknout při pokojové teplotě.
Krok 5: Na mouku dáme zelí, sádlo a škvarky (popř. vejce) a rukama hněteme, až vznikne pevné těsto.
Krok 6: Těsto rozdělíme na dvě půlky, každou postupně rozválíme na pomoučeném vále na plát asi 5 mm silný.
Krok 7: Vykrajujeme kolečka, která pokládáme na plech s pečicím papírem, a pečeme 15 minut v rozehřáté troubě při 180 °C.
Zveřejněno 17. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jihočeské zelňáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpRrw
Moje poznámka
Jihočeské zelňáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpRrw
Nejnovější recepty
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 2 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 2 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 3 hodinami
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 42 minutami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 2 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 3 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 4 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 4 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 5 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 5 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 5 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 5 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý,
kmín drcený,
zelí kysané,
škvarky,
sádlo,
vejce
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.