Špíz z vepřových jater
Špízy nejen, že vypadají honosně, ale také velice dobře chutnají. Tím, jak se kombinují kousky masa a zeleniny, chuť se spojuje a doplňuje. Vyzkoušejte i tyto, z jater v sušené šunce v kombinaci s paprikami a cibulí.
Postup přípravy
Krok 1: Játra nakrájíme na velikost sousta, přidáme lžičku tymiánu, lžíci oleje, promícháme. Nakrájíme na kousky i zeleninu, kterou budeme vkládat mezi játra.
Krok 2: Přes játra dáme kousek šunky a střídavě se zeleninou napichujeme na jehly.
Krok 3: Na plech vyložený pečicím papírem dáme plátky brambor, zbytek zeleniny, špízy, posypeme grilovacím kořením, osolíme a pokapeme olejem.
Krok 4: Pečeme při teplotě 180 °C 30-40 minut. Špízy také můžeme grilovat.
Zveřejněno 3. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špíz z vepřových jater
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6jzo
Moje poznámka
Špíz z vepřových jater
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6jzo
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 16 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 16 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 17 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 17 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 19 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Andruse před 3 hodinami
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 4 hodinami
Zdravý makový koláč
Janicee před 11 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 13 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 13 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 14 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 14 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 15 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 16 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 17 hodinami
Suroviny:
játra vepřová,
šunka schwarzwaldská,
cibule,
cibule červená,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá zelená,
sůl,
pepř mletý,
koření grilovací,
tymián,
olej,
brambory
Komentáře (1)