Perkelt z vepřových jater s klobáskou

maris Kuchařka: maris

Doba přípravy: 60 min 4 porce Pokrmy z vnitřností 9 názorů

Suroviny

600 g vepřových jater
100 g slaniny
1 velká cibule
1 lžíce paprikové pasty
3 rajčata
3 čerstvé papriky
150 g pikantní paprikové klobásy
1 lžíce sladké papriky
l lžička uzené papriky
1/2 lžičky pálivé papriky
1 lžíce mouky - nemusí být
lžíce sádla nebo oleje
sůl
cibulová nať
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném tuku zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme očistěná pokrájená játra, orestujeme, posypeme paprikou, přidáme paprikovou pastu, podlijeme a necháme dusit.

  2. Když jsou játra téměř měkká, přidáme rajčata a pokrájené paprikové lusky, kolečka klobásky a doděláme doměkka.

  3. Perkelt osolíme a můžeme posypat cibulkovou natí.

Poznámka

Perkelt se nezahušťuje, já jsem ho ale přizpůsobila našim zvyklostem a zahustila trochou mouky rozmíchané ve vodě a nechala 20 minut provařit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 69 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Perkelt z vepřových jater s klobáskou

Tématické fráze: recepty z vepřových jater játra s klobásou pokrmy z veprovych jater perkelt s klobásou vepřové perkelt parkelt vepř.perkelt příprava veprovich vnitřnosti vepřový perkelt vepřová játra veprova jatra s klobasou kuřecí játra s paprikou vepřová perkelt vepřová játra s paprikou kuřecí játra s klobásou recepty z jater vepřových perkelt z kuřecích jater recepty s madarskou klobaskou vepřová játra recepty játra s klobásou recept

Zapomněl/a jsem heslo