

Perkelt z vepřových jater s klobáskou
Suroviny 4 porce
- 600 g vepřových jater
- 100 g slaniny
- 1 velká cibule
- 1 lžíce paprikové pasty
- 3 rajčata
- 3 čerstvé papriky
- 150 g pikantní paprikové klobásy
- 1 lžíce sladké papriky
- l lžička uzené papriky
- 1/2 lžičky pálivé papriky
- 1 lžíce mouky - nemusí být
- lžíce sádla nebo oleje
- sůl
- cibulová nať
Postup přípravy receptu
Na rozpáleném tuku zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme očistěná pokrájená játra, orestujeme, posypeme paprikou, přidáme paprikovou pastu, podlijeme a necháme dusit.
Když jsou játra téměř měkká, přidáme rajčata a pokrájené paprikové lusky, kolečka klobásky a doděláme doměkka.
Perkelt osolíme a můžeme posypat cibulkovou natí.
Poznámka od kuchařky
Perkelt se nezahušťuje, já jsem ho ale přizpůsobila našim zvyklostem a zahustila trochou mouky rozmíchané ve vodě a nechala 20 minut provařit.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Perkelt z vepřových jater s klobáskou
-
Je to tak trochu maďarský smer, že? Nevidím dôvod, prečo nevyskúšať, ja takéto veci môžem, manžel tiež.
-
nádhera, Maruško! Ukládám si k vyzkoušení
-
Kdybych jedla vnitřnosti, tak bych si tenhle recept s chutí dala.. Bohužel nejím, ale třeba to někdy překonám a i na tento recept dojde...
-
Moc pěkný receptík
A keramika i s pokličkou také.
-
No jo, játra v každé podobě!!
-
Děkuju
-
maris perkelt je moje srdeční záležitost, už mě doma zakazují ho vařit
plusík je udělen
-
Mňam. Miluju játra
....3
-
miluju maďarskou kuchyni
+1