Perkelt z vepřových jater s klobáskou

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 60 min 9 názorů

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 60 min 9 názorů

Suroviny 4 porce

600 g vepřových jater
100 g slaniny
1 velká cibule
1 lžíce paprikové pasty
3 rajčata
3 čerstvé papriky
150 g pikantní paprikové klobásy
1 lžíce sladké papriky
l lžička uzené papriky
1/2 lžičky pálivé papriky
1 lžíce mouky - nemusí být
lžíce sádla nebo oleje
sůl
cibulová nať

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném tuku zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme očistěná pokrájená játra, orestujeme, posypeme paprikou, přidáme paprikovou pastu, podlijeme a necháme dusit.

  2. Když jsou játra téměř měkká, přidáme rajčata a pokrájené paprikové lusky, kolečka klobásky a doděláme doměkka.

  3. Perkelt osolíme a můžeme posypat cibulkovou natí.

Poznámka od kuchařky

Perkelt se nezahušťuje, já jsem ho ale přizpůsobila našim zvyklostem a zahustila trochou mouky rozmíchané ve vodě a nechala 20 minut provařit.

Komentáře k receptu Perkelt z vepřových jater s klobáskou

Tématické fráze: recepty z vepřových jater játra s klobásou pokrmy z veprovych jater perkelt s klobásou vepřové perkelt parkelt vepř.perkelt příprava veprovich vnitřnosti vepřový perkelt vepřová játra veprova jatra s klobasou kuřecí játra s paprikou vepřová perkelt vepřová játra s paprikou kuřecí játra s klobásou recepty z jater vepřových perkelt z kuřecích jater recepty s madarskou klobaskou vepřová játra recepty játra s klobásou recept