Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z jarních bylinek

Příprava jarní krémové polévky je úzce spjata s přírodou. Abyste si ji mohli uvařit, je potřeba si udělat procházku a nasbírat potřebné ingredince. Odměnou vám bude lahodná polévka, která vás zasytí a dodá tělu spoustu prospěšných látek.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kopřivy a listy ostatních bylin natrháme nejlépe ve volné přírodě. Všechny bylinky důkladně opereme pod tekoucí vodou. Pak je překrájíme nožem, vložíme do mixéru, přidáme trochu vody a rozmixujeme. Přecedíme přes husté sítko a necháme okapat. Krok 2: Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, zaprášíme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku. Krok 3: Zalijeme vývarem, rozšleháme a přivedeme k varu. Přidáme rozsekané bylinky (bez vody) a za častého míchání povaříme 10-15 minut. Polévku dochutíme podle potřeby solí a okořeníme špetkou muškátového květu. Krok 4: Rozšleháme vejce se smetanou, vlijeme do horké (ne vroucí) polévky a za stálého míchání metlou polévku zahříváme až zhoustne. Neměla by se ale začít vařit, jinak se vejce srazí. Krok 5: Nakonec polévku rozdělíme do talířů, ozdobíme květy sedmikrásek a podáváme nejlépe s pečivem.

TIP: Nejoblíbenější recepty na domácí rohlíky a bagetky

Zveřejněno 8. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z jarních bylinek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PN5AA

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z jarních bylinek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PN5AA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vývar hovězí, vejce, kopřivy, smetana ke šlehání, mouka hladká, sůl, květ muškátový, máslo, květy sedmikrásky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu