Uzená polévka s krupicí a jarními bylinkami

maris Kuchařka: maris

Polévky 1 názor

Suroviny

250 g vařeného uzeného masa
1,2 l uzeného vývaru
2-3 lžíce krupice
1 menší svazek medvědího česneku
velká hrst hladkolisté petržele
pažitka
čerstvě mletý pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vývar přivedeme k varu a za stálého míchání přisypeme krupici. Vaříme cca 10 minut, občas prošleháme, aby se neutvořily žmolky.
    Maso nakrájíme na malé kousky a přidáme do polévky.

  2. Bylinky omyjeme a nakrájíme (nebo nastříháme) najemno. Hotovou polévku dochutíme pepřem, případně solí, ale to většinou není potřeba, uzený vývar je slaný dost a vmícháme připravené bylinky. Už nevaříme.

Poznámka

Uzený vývar není zrovna zdravý, ale jednou za čas a se spoustou bylinek nám určitě neuškodí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Uzená polévka s krupicí a jarními bylinkami

  • casino casino

    Podle barvy na obrázku jsem původně myslel, že je to ta naše nejoblíbenější uzená polévka:-)
    A v čem je ta naše jiná?
    Podává se s popencem (lidově uponka) a na stole si hodovníci polévku podle chuti zjemní (nebo nezjemní) mlékem:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: uzená polévka s mladou jarní cibulkou recepty s bylinkama uzená polévka s krupicí

Zapomněl/a jsem heslo