Jehněčí kotletky
Jehněčí maso zrovna nepatří mezi často využívaný druh masa v kuchyni, je spíše charakteristické pro oblast Balkánu. Předem naložené jehněčí kotletky si zachovají svojí šťavnatost a budou po usmažení krásně křehké.
Postup přípravy
Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a utřeme. Na marinádu prošleháme olej s hořčicí, utřeným česnekem, solí, pepřem a rozmarýnem.
Krok 2: Jehněčí kotletky očistíme a na 24 hodin naložíme do marinády.
Krok 3: Druhý den oloupeme cibuli, nakrájíme na kolečka a obalíme v hladké mouce.
Krok 4: Odleželé maso smažíme z obou stran na rozpáleném oleji. Ve výpeku opečeme obalená kolečka cibule v hladké mouce.
Krok 5: Maso podáváme s bulgurem nebo oblíbenou bramborovou přílohou.
Zveřejněno 23. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí kotletky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6mMJ
Moje poznámka
Jehněčí kotletky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6mMJ
Nejnovější recepty
Jednohubky na italský způsob
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí na pórku s kari a kukuřicí
Přidáno před 11 hodinami
Jednohubky s matjesovým salátem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová roláda s mrkvovo-cibulovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
Přidáno před 11 hodinami
Jednohubky s cuketovými matjesy
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďové knedlíčky
Kajkajak před 8 hodinami
Kinder řezy
Ashelin před 9 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivuss před 10 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
JanH74 před 12 hodinami
Hovězí vývar s morkovou kostí
DemonzPrahy před 13 hodinami
Pudinková buchta
magdalenka před 15 hodinami
Kuřecí s brokolicí a smetanou
Danoouch před 15 hodinami
Dušené červené zelí s povidly
Krupe před 16 hodinami
Pórkový smetanový krém se sýrovými tousty
Alusice před 16 hodinami
Pečené koleno
magdalenka před 16 hodinami
Suroviny:
olej,
cibule,
olej olivový,
hořčice plnotučná,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
rozmarýn
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.