Jehněčí kotletky
Jehněčí maso zrovna nepatří mezi často využívaný druh masa v kuchyni, je spíše charakteristické pro oblast Balkánu. Předem naložené jehněčí kotletky si zachovají svojí šťavnatost a budou po usmažení krásně křehké.
Postup přípravy
Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a utřeme. Na marinádu prošleháme olej s hořčicí, utřeným česnekem, solí, pepřem a rozmarýnem.
Krok 2: Jehněčí kotletky očistíme a na 24 hodin naložíme do marinády.
Krok 3: Druhý den oloupeme cibuli, nakrájíme na kolečka a obalíme v hladké mouce.
Krok 4: Odleželé maso smažíme z obou stran na rozpáleném oleji. Ve výpeku opečeme obalená kolečka cibule v hladké mouce.
Krok 5: Maso podáváme s bulgurem nebo oblíbenou bramborovou přílohou.
Zveřejněno 23. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí kotletky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6mMJ
Moje poznámka
Jehněčí kotletky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6mMJ
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 20 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 22 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 2 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 9 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 11 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 11 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 11 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 12 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 12 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 13 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 13 hodinami
Suroviny:
olej,
cibule,
olej olivový,
hořčice plnotučná,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
rozmarýn
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.