Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí kotletky

Jehněčí maso zrovna nepatří mezi často využívaný druh masa v kuchyni, je spíše charakteristické pro oblast Balkánu. Předem naložené jehněčí kotletky si zachovají svojí šťavnatost a budou po usmažení krásně křehké.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby marinování

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a utřeme. Na marinádu prošleháme olej s hořčicí, utřeným česnekem, solí, pepřem a rozmarýnem. Krok 2: Jehněčí kotletky očistíme a na 24 hodin naložíme do marinády. Krok 3: Druhý den oloupeme cibuli, nakrájíme na kolečka a obalíme v hladké mouce. Krok 4: Odleželé maso smažíme z obou stran na rozpáleném oleji. Ve výpeku opečeme obalená kolečka cibule v hladké mouce. Krok 5: Maso podáváme s bulgurem nebo oblíbenou bramborovou přílohou.

TIP: Jehněčí maso - praktické rady a tipy ke zpracování

Zveřejněno 23. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí kotletky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6mMJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí kotletky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6mMJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
olej, cibule, olej olivový, hořčice plnotučná, česnek, sůl, pepř mletý, rozmarýn

Přidat fotografie receptu