Zlatokopecké kotlety
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 1 828 kJ / 437 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,44 g |
Tuky | 26,63 g |
Vláknina | 8,60 g |
Cholesterol | 77 mg |
Sodík | 22 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 39,77 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Název Zlatokopecké kotlety tomu dal pan Václav Větvička, když před léty přispíval recepty do neviditelného psa. Recept je tedy jeho.
Pátral jsem, marně, zda tu náhodou tenhle recept není. A jestli se pletu, odpusťte mi.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 4. 2010 21:05
no,on děda ještě žije...je to můj otec ,ale jinak jim před dětma říkáme babi a děda...
jinak tuhle pochoutku jsem dělala podle tebe a všem moc chutnala i dědovi... +
jinak tuhle pochoutku jsem dělala podle tebe a všem moc chutnala i dědovi... +
5. 12. 2009 00:09
Michale,jo to prepocitavani je hrozne, to znam!!! A hlavne pri peceni z C na F. Mam na to tabulku jinak bych se bez toho nehla S pozdravem Eva z Ohia
PS... receptik vypada vyborne
PS... receptik vypada vyborne
8. 10. 2009 14:22
S tím bešamelem to bude výborný,určitě vyzkouším.Jako ty brambory nebyly tak suché jako obyčejně zapečené,neměly chybu jak píše Jana.
7. 10. 2009 21:48
Michale
7. 10. 2009 16:43
Špagetko, tak jak popisuješ - rozkvedlanou moukou jsem zahušťovala léta... Bešamel nebo tedy jíšku mě naučilo až vaření v televizi , myslím, že to byla Prima vařečka. Ne, že by moje máma nedělala jíšku, ale z kuchyně nás se ségrou systematicky vyhazovala až do té doby, než jsme se vdaly (brzo) a musely si poradit samy... Teď takto zahušťuji pouze svíčkovou.
To pečení při 75°C mě právě na tomto receptu láká...
To pečení při 75°C mě právě na tomto receptu láká...
7. 10. 2009 15:50
Maris to napsala výstižně, já jen doplním to "rýpnutí" že takto se to dělá i na pekáči nebo v kastrolu ...prostě očistím boky, dno - a je to to nejlepší.. , jinak sice je to bešamel je jakoby modní slovo, ale děláme ho všichni. Zahustíme moukou s nálevem a provaříme - pozor!!! teď nemám na mysli různé přísady nebo postup - ale je to rozdíl od jíšky a pro začínající kuchaře asi nejjednodušší(k tomu lepšímu se propracujou praxí Teď mě nekamenujte, vím, co je správný bešamel ...
7. 10. 2009 15:27
Děkuju Maris za vysvětlení, vůbec mne nenapadlo, že by snad někdo, kdo má zájem o vaření nevěděl co je bešamel.
No a příškvarky? Dobře, měl jsem napsat přípečky. Potíž je v tom, že já se to všechno učil v americe, tedy anglicky. Netroufl jsem si napsat "deglaze pan", protože jsem si jist, že tomu by rozuměl opravdu málokdo.
A těch 75°? Je to málo, ale kdyby to bylo víc, brambory, které se tam dávají syrové by se neudělaly, a navíc by se to přiškvařilo.
No a příškvarky? Dobře, měl jsem napsat přípečky. Potíž je v tom, že já se to všechno učil v americe, tedy anglicky. Netroufl jsem si napsat "deglaze pan", protože jsem si jist, že tomu by rozuměl opravdu málokdo.
A těch 75°? Je to málo, ale kdyby to bylo víc, brambory, které se tam dávají syrové by se neudělaly, a navíc by se to přiškvařilo.
7. 10. 2009 09:19
Maruško, myslím, že tomu rozumíš velmi dobře, ale že si chceš jen "rejpnout" - ale budiž- příškvarky jsou přípečky, které se udělají na pánvi při smažení a tady máš odkaz na přípravu bešamelu http://recepty.ekucharka.cz/besamelova-omacka/. Teď už Ti snad nebude nic bránit ve vaření
7. 10. 2009 08:35
opravdu se zapéká na 75°C? Zdá se mi to do málo.....
7. 10. 2009 08:07
Podle fotek kotletky jsou určitě dobré. Chtěla bych je vyzkoušet, ale recept je neúplný. Neznám výraz příškvarky. Jaké příškvarky se mají roupustit. Bylo by vhodné psát takové výrazy, které každý zná a když podle receptu dokáže uvařit každý. Např. zalijeme bešamelem. A jak se uvaří bešamel. Nechci být hníidopich, (je to váš výraz v komentáři u Jižanských kuřecích paliček) jen mám ráda když je recept napsaný srozumitelně.
6. 10. 2009 22:06
Samozřejmě je každý jiný jedlík, množství si každý musí upravit podle velikosti svého žaloudku. Jak z fotky patrno, já toho moc nesním, no a má drahá, jako správná žena je stále na dietě, protože vypadá, jak říká, jako velryba.Ten bešamel je v tom opravdu výborný, dá to tomu hustou "máčku".
6. 10. 2009 21:57
Michale, super. Kdysi jsem nějak podobně, s tím bešamelem a opečenou cibulí dělala samotné brambory, byl to recept od Topreceptů, nevzpomenu si na název a dávala jsem k němu i foto. Ten bešamel v tom neměl chybu a já věřím, že tady to bude stejné
6. 10. 2009 21:46
Hezké fotky, recept si ukládám. +
6. 10. 2009 21:14
drobek rada ta vidim
6. 10. 2009 21:04
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 11 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 12 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 13 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 19 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 1 hodinou
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 9 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 10 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 10 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 10 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 10 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 10 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 11 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 11 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Poradíme, jak snadno vyrobit domácí zmrzlinu bez zmrzlinovače. Stačí několik málo ingrediencí a správný postup
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Náš život s celiakií aneb Jak jsem měnila pojišťovnu kvůli příspěvkům a co se vlastně pro celiaky nabízí
Další recepty
Tématické fráze: jak upravit kotletu jak upravit kotlety zlatokopecke fazole co uvarit z kotlety jak udělat dobře kotlety na pánvi vaření z kotlety vaření kotlety zlatokopecké kuře kotlety s bešamelem přírodní kotety kotleta bez kosti recepty vaření z kotlet jižanské kotlety vaření v televizi přírodní kotlety co uvařit z vepřové kotlety recepty na vaření na televizi prima vaření kotleta vareni s kotlety kuřecí máčka
Suroviny: kotleta, olej, cibule, máslo, mouka, mléko, vývar kuřecí, brambory, sůl, pepř, petrželka
Zlatokopecké kotlety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PZRW
17 názorů