Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zlatokopecké kotlety

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy ne moc

ne moc

6. 10. 2009 20:04

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie1 762 kJ / 421 kcal
Bílkoviny0,21 g
Tuky46,60 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,24 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Název Zlatokopecké kotlety tomu dal pan Václav Větvička, když před léty přispíval recepty do neviditelného psa. Recept je tedy jeho.

Pátral jsem, marně, zda tu náhodou tenhle recept není. A jestli se pletu, odpusťte mi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Jenny

11. 4. 2010 21:05

no,on děda ještě žije...je to můj otec ,ale jinak jim před dětma říkáme babi a děda...:-K
jinak tuhle pochoutku jsem dělala podle tebe a všem moc chutnala i dědovi...:-D :yes:+

destovka

5. 12. 2009 00:09

Michale,jo to prepocitavani je hrozne, to znam:-p!!! A hlavne pri peceni z C na F. Mam na to tabulku jinak bych se bez toho nehla:-S S pozdravem Eva z Ohia:-K

PS... receptik vypada vyborne:yes:

Teta Lena

8. 10. 2009 14:22

S tím bešamelem to bude výborný,určitě vyzkouším.Jako ty brambory nebyly tak suché jako obyčejně zapečené,neměly chybu jak píše Jana.:-p:yes:;-)

Jenda1

7. 10. 2009 21:48

Michale :-!:-)):yes::yes::yes:

Eliza

7. 10. 2009 16:43

Špagetko, tak jak popisuješ - rozkvedlanou moukou jsem zahušťovala léta... Bešamel nebo tedy jíšku mě naučilo až vaření v televizi :-8, myslím, že to byla Prima vařečka. Ne, že by moje máma nedělala jíšku, ale z kuchyně nás se ségrou systematicky vyhazovala až do té doby, než jsme se vdaly (brzo) a musely si poradit samy...;-) Teď takto zahušťuji pouze svíčkovou.
To pečení při 75°C mě právě na tomto receptu láká...:-p

spagetka

7. 10. 2009 15:50

Maris to napsala výstižně, já jen doplním to "rýpnutí" že takto se to dělá i na pekáči nebo v kastrolu ...prostě očistím boky, dno - a je to to nejlepší.. , jinak sice je to bešamel je jakoby modní slovo, ale děláme ho všichni. Zahustíme moukou s nálevem a provaříme - pozor!!! teď nemám na mysli různé přísady nebo postup - ale je to rozdíl od jíšky a pro začínající kuchaře asi nejjednodušší(k tomu lepšímu se propracujou praxí ;-)Teď mě nekamenujte, vím, co je správný bešamel ...;-);-)

Drobek

7. 10. 2009 15:27

;-(Děkuju Maris za vysvětlení, vůbec mne nenapadlo, že by snad někdo, kdo má zájem o vaření nevěděl co je bešamel:-O.
No a příškvarky? Dobře, měl jsem napsat přípečky. Potíž je v tom, že já se to všechno učil v americe, tedy anglicky. Netroufl jsem si napsat "deglaze pan", protože jsem si jist, že tomu by rozuměl opravdu málokdo;-).
A těch 75°? Je to málo, ale kdyby to bylo víc, brambory, které se tam dávají syrové by se neudělaly, a navíc by se to přiškvařilo.;-(

maris

7. 10. 2009 09:19

Maruško, myslím, že tomu rozumíš velmi dobře, ale že si chceš jen "rejpnout" - ale budiž- příškvarky jsou přípečky, které se udělají na pánvi při smažení a tady máš odkaz na přípravu bešamelu http://recepty.ekucharka.cz/besamelova-omacka/. Teď už Ti snad nebude nic bránit ve vaření:-)

Lenka

7. 10. 2009 08:35

opravdu se zapéká na 75°C? Zdá se mi to do málo.....:-O

Maruška

7. 10. 2009 08:07

Podle fotek kotletky jsou určitě dobré. Chtěla bych je vyzkoušet, ale recept je neúplný. Neznám výraz příškvarky. Jaké příškvarky se mají roupustit. Bylo by vhodné psát takové výrazy, které každý zná a když podle receptu dokáže uvařit každý. Např. zalijeme bešamelem. A jak se uvaří bešamel. Nechci být hníidopich, (je to váš výraz v komentáři u Jižanských kuřecích paliček) jen mám ráda když je recept napsaný srozumitelně.

Drobek

6. 10. 2009 22:06

Samozřejmě je každý jiný jedlík, množství si každý musí upravit podle velikosti svého žaloudku. Jak z fotky patrno, já toho moc nesním, no a má drahá, jako správná žena je stále na dietě, protože vypadá, jak říká, jako velryba.;-)Ten bešamel je v tom opravdu výborný, dá to tomu hustou "máčku".:-D

JanaDorazinova

6. 10. 2009 21:57

Michale, super. Kdysi jsem nějak podobně, s tím bešamelem a opečenou cibulí dělala samotné brambory, byl to recept od Topreceptů, nevzpomenu si na název a dávala jsem k němu i foto. Ten bešamel v tom neměl chybu a já věřím, že tady to bude stejné:yes:

Patricie

6. 10. 2009 21:46

Hezké fotky, recept si ukládám. +:-D:yes:

vybusna

6. 10. 2009 21:14

drobek rada ta vidim;-)

spagetka

6. 10. 2009 21:04

:-p:-p:yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak upravit kotletu jak upravit kotlety zlatokopecke fazole co uvarit z kotlety jak udělat dobře kotlety na pánvi vaření z kotlety vaření kotlety zlatokopecké kuře kotlety s bešamelem přírodní kotety kotleta bez kosti recepty vaření z kotlet jižanské kotlety vaření v televizi přírodní kotlety co uvařit z vepřové kotlety recepty na vaření na televizi prima vaření kotleta vareni s kotlety kuřecí máčka

Suroviny: kotleta, olej, cibule, máslo, mouka, mléko, vývar kuřecí, brambory, sůl, pepř, petrželka

TopRecepty.cz

Zlatokopecké kotlety

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PZRW