Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemné jahodové knedlíky s perníkem

Tvarohové knedlíky plněné jahodami udělají radost hlavně dětem, ale pochutnají si na nich i dospělí. Příprava je velmi snadná a rychlá. Uvařené knedlíky stačí jen posypat strouhaným perníkem, osladit cukrem a polít máslem. Těsto můžete naplnit i jiným oblíbeným ovocem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 26 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 6 min

26 min (20 min příprava + 6 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na vál prosejeme moukou a uděláme v ní důlek. Do důlku rozklepneme vejce a přidáme máslo pokojové teploty, tvaroh a špetku soli. Vše zpracujeme do hladkého vláčného těsta. Krok 2: Z těsta odkrajujeme malé kousky, z každého vytvoříme placičku, do středu položíme omytou, osušenou jahodu a zabalíme do kulatého knedlíku. Dáváme co nejtenčí vrstvu těsta. Krok 3: Knedlíky vkládáme do hrnce s vroucí, mírně osolenou vodou a vaříme asi 6 minut. Krok 4: Podáváme posypané moučkovým cukrem, strouhaným perníkem a přelité rozpuštěným máslem.

TIP: Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Zveřejněno 7. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemné jahodové knedlíky s perníkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr5MJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemné jahodové knedlíky s perníkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr5MJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, tvaroh měkký, vejce, máslo, jahody, sůl, cukr moučkový, perník strouhaný, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu