Škvarkové pagáčky
Škvarkové pagáčky jsou tradiční pečivo, pocházející ze Slovenska, které příjemně provoní vaši kuchyni. Jsou vláčné, křupavé a plné chuti, skvělé k pivu i na slavnostní stůl. Vyzkoušejte tento osvědčený recept.
Postup přípravy
Krok 1: Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr, lžíci mouky, rozmícháme a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Do mísy prosejeme zbylou mouku, osolíme ji, nalijeme kvásek, přidáme rozehřáté sádlo, škvarky a žloutky a vypracujeme vláčné těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme nakynout.
Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 200 °C.
Krok 4: Vykynuté těsto prohněteme, vyválíme na pomoučeném vále na placku asi 2 cm silnou.
Krok 5: Z placky vykrájíme skleničkou (nebo formičkou) kolečka a naskládáme je na plech.
Krok 6: Každé kolečko několikrát propíchneme špejlí a necháme ještě kynout.
Krok 7: Plech vložíme do předehřáté trouby a pagáčky pečeme při 200 °C zhruba 15-20 minut dozlatova.
Zveřejněno 22. 6. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škvarkové pagáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82O02
Moje poznámka
Škvarkové pagáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82O02
Nejnovější recepty
Košíčky s třešněmi
Přidáno před 2 hodinami
Pohár s třešněmi à la tiramisu
Přidáno před 2 hodinami
Jahodovo-jogurtový pohár
Přidáno před 2 hodinami
Tarhoňa se zeleninovou omáčkou s tuňákem
Přidáno před 5 hodinami
Rychlý litý koláč s třešněmi a drobenkou
Přidáno před 7 hodinami
Fazole podle Gabči
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý švestkový koláč
Zsuzsu1 před 21 minutami
Rýžová polévka pro začátečníky
Jan Nemec před 33 minutami
Banánový chléb (Banana bread)
Lunaskira před 1 hodinou
Jablková buchta s tvarohem
Vladislav. před 4 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Jamca před 4 hodinami
Borůvkový máslový koláč
MisaVysa před 5 hodinami
Babiččiny blbouny
Dejnaj před 5 hodinami
Jahodová zmrzlina
sidonie před 5 hodinami
Pikantní kuřecí křídla
vakl1 před 5 hodinami
Hrnková buchta
Fatima2 před 6 hodinami
Suroviny:
mléko,
droždí čerstvé,
cukr,
mouka polohrubá,
sůl,
sádlo,
škvarky,
žloutek
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.