Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky jsou tradiční pečivo, pocházející ze Slovenska, které příjemně provoní vaši kuchyni. Jsou vláčné, křupavé a plné chuti, skvělé k pivu i na slavnostní stůl. Vyzkoušejte tento osvědčený recept.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby kynutí

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr, lžíci mouky, rozmícháme a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Do mísy prosejeme zbylou mouku, osolíme ji, nalijeme kvásek, přidáme rozehřáté sádlo, škvarky a žloutky a vypracujeme vláčné těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme nakynout. Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 200 °C. Krok 4: Vykynuté těsto prohněteme, vyválíme na pomoučeném vále na placku asi 2 cm silnou. Krok 5: Z placky vykrájíme skleničkou (nebo formičkou) kolečka a naskládáme je na plech. Krok 6: Každé kolečko několikrát propíchneme špejlí a necháme ještě kynout. Krok 7: Plech vložíme do předehřáté trouby a pagáčky pečeme při 200 °C zhruba 15-20 minut dozlatova.

TIP: Co ochutnat na Slovensku - skvělé rady a tipy

Zveřejněno 22. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarkové pagáčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82O02

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarkové pagáčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82O02

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mléko, droždí čerstvé, cukr, mouka polohrubá, sůl, sádlo, škvarky, žloutek

Přidat fotografie receptu