Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kakaový koláč s rybízem

Jednoduchý a vláčný koláč s kakaem a červeným rybízem je ideální letní dezert. Z pár surovin vykouzlíte rychlou dobrotu, která potěší ke kávě i jako sladká svačina. Šťavnatý rybíz dodá příjemnou kyselost a krásně ladí s kakaem a drobenkou.

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 25x35 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 160 °C. Pekáč vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Rybíz odstopkujeme, omyjeme a osušíme. Krok 2: Vejce utřeme s cukrem do pěny, přidáme mléko, olej a dobře promícháme. Krok 3: Mouku prosejeme s práškem do pečiva a kakaem a po částech přidáváme k tekuté směsi. Krok 4: Z hrubé mouky, másla a cukru vytvoříme mnutím prsty drobenku. Krok 5: Do připraveného pekáče nalijeme těsto, které posypeme obraným rybízem a poté drobenkou. Krok 6: Koláč vložíme do trouby a pečeme na 160 °C zhruba 40 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do koláče, a po vytažení musí být suchá, bez drobečků.

TIP: Jak poznat zralý rybíz - rady a tipy

Zveřejněno 26. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kakaový koláč s rybízem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk9Al

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kakaový koláč s rybízem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk9Al

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, mléko, vejce, kypřící prášek, olej, kakao, rybíz červený, mouka hrubá, cukr, máslo, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu