Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninový krém s česnekovými krutonky

Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt. Dobře zasytí, příjemně zahřeje a pomůže v boji s nachlazením. Příjemně kořeněný a opravdu sytý zeleninový krém podáváme s křupavými česnekovými krutonky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Eevous Eevous

Snadný

Doba přípravy 92 min Doba přípravy: 2 min Doba tepelné úpravy: 90 min

92 min (2 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Všechnu čerstvou zeleninu očistíme, nakrájíme na větší kusy a dáme do pekáče. Krok 2: Zeleninu zakapeme olejem, osolíme, opepříme a pečeme 30 minut při 200 °C v horkovzdušné troubě. Krok 3: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme obsah pekáče společně s pečeným česnekem a restujeme 8-10 minut. Krok 4: Do hrnce přidáme vodu, koření v sítku, sůl, zakryjeme poklicí a vaříme do úplného změknutí zeleniny. Krok 5: Mezitím nakrájíme rohlíky na kostičky a osmahneme dozlatova na česnekovém oleji. Krok 6: Po uvaření polévku rozmixujeme, případně ještě dochutíme. Podáváme s česnekovými krutonky.

TIP: Nejlepší recepty na zeleninové polévky

Zveřejněno 28. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninový krém s česnekovými krutonky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRLjy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninový krém s česnekovými krutonky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRLjy

Marie

Suroviny:
cibule, mrkev, pórek, celer, česnek, olej olivový, máslo, koření nové koření, česnek mědvědí, tymián, bobkový list, rohlík, olej česnekový, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu