Rybízová marmeláda s Gelfixem
Rybízová marmeláda je osvědčená klasika, která vyniká svou svěží chutí a krásnou barvou. Hodí se nejen na chleba, ale i do buchet nebo jogurtu. Stačí pár ingrediencí a za chvíli máte chutnou marmeládu připravenou do zimních měsíců.
Postup přípravy
Krok 1: Rybíz odstopkujeme a semeleme v odšťavňovači. Z uvedeného množství je 1 litr rybízové šťávy.
Krok 2: Rybízovou šťávu nalijeme do hrnce s nepřilnavým povrchem a přivedeme k varu.
Krok 3: Poté do šťávy přidáme po částech Gelfix smíchaný s 2 lžícemi odváženého cukru, za stálého míchání přivedeme opět k varu a vaříme alespoň 2 minuty.
Krok 4: Po uvedené době přidáme zbytek odváženého cukru, za stálého míchání přivedeme k varu, stálé mícháme a vaříme 8 minut.
Krok 5: Hotovou marmeládu plníme do čistých skleniček, na povrch dáme špetku petolu a zavíčkujeme.
Zveřejněno 28. 6. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybízová marmeláda s Gelfixem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n58q5
Moje poznámka
Rybízová marmeláda s Gelfixem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n58q5
Nejnovější recepty
Křenové fazole s kuřecím masem
Přidáno před 12 hodinami
Rajská polévka s masovými knedlíčky a nudličkami
Přidáno před 17 hodinami
Zapečené masové kuličky v sýrové omáčce
Přidáno před 17 hodinami
Pečený kapr s kořenovou zeleninou a jablíčky
Přidáno před 17 hodinami
Bramborové gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Květák v pivním těstíčku s opečeným bramborem a slaninou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí slané tyčinky
Lunaskira před 5 minutami
Rajská omáčka s vepřovými kuličkami
Hawisa před 9 minutami
Králík pikant
kimlo před 1 hodinou
Buchtičky se šodó
petrmelichar851206 před 4 hodinami
Mrkvové muffiny nebo koláč
Susanna před 5 hodinami
Farmářovo podzimní kuře
Pedros před 6 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
JanieR před 6 hodinami
Chutné vafle
Andredka před 15 hodinami
Lahodná pomazánka z uzené makrely
KocourLucifer před 17 hodinami
Suroviny:
rybíz červený,
cukr krystal,
gelfix 2:1,
Komentáře (6)
Proč a jak se při zavařování sklenice otáčejí víčky dolů? Rady pro začátečníky