Rybízová marmeláda s Gelfixem
Rybízová marmeláda je osvědčená klasika, která vyniká svou svěží chutí a krásnou barvou. Hodí se nejen na chleba, ale i do buchet nebo jogurtu. Stačí pár ingrediencí a za chvíli máte chutnou marmeládu připravenou do zimních měsíců.
Postup přípravy
Krok 1: Rybíz odstopkujeme a semeleme v odšťavňovači. Z uvedeného množství je 1 litr rybízové šťávy.
Krok 2: Rybízovou šťávu nalijeme do hrnce s nepřilnavým povrchem a přivedeme k varu.
Krok 3: Poté do šťávy přidáme po částech Gelfix smíchaný s 2 lžícemi odváženého cukru, za stálého míchání přivedeme opět k varu a vaříme alespoň 2 minuty.
Krok 4: Po uvedené době přidáme zbytek odváženého cukru, za stálého míchání přivedeme k varu, stálé mícháme a vaříme 8 minut.
Krok 5: Hotovou marmeládu plníme do čistých skleniček, na povrch dáme špetku petolu a zavíčkujeme.
Zveřejněno 28. 6. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybízová marmeláda s Gelfixem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n58q5
Moje poznámka
Rybízová marmeláda s Gelfixem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n58q5
Nejnovější recepty
Dýňový koláč à la pizza pro diabetiky
Přidáno před 7 hodinami
Dýňové placičky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Vepřový ptáček v rozletu
Přidáno před 9 hodinami
Vepřová pečeně na zelenině se zakysanou smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Brambory s parmskou šunkou
Přidáno před 11 hodinami
Tuňáková houstička vhodná pro nízkosacharidovou stravu
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karamelový větrník na plech
dejvi01 před 3 hodinami
Bílý chléb
Petulice před 4 hodinami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Amona před 6 hodinami
Biskupský chlebíček II
DVJU7 před 6 hodinami
Citronové tartaletky
Routeu před 6 hodinami
Babiččina třená bábovka
LittlePumpkin před 8 hodinami
Pizza tyčinky z kynutého těsta
GabinaKol před 8 hodinami
Bramboračka č. 3
Sahula před 8 hodinami
Suroviny:
rybíz červený,
cukr krystal,
gelfix 2:1,
Komentáře (6)
Proč a jak se při zavařování sklenice otáčejí víčky dolů? Rady pro začátečníky