Tagliatelle tomato sypané křupavou Pancettou

Těstoviny Doba přípravy: 10 minut 8 názorů

Těstoviny Doba přípravy: 10 minut 8 názorů

Suroviny 3 porce

200 g tagliatelle tomato
15 lístků čerstvé bazalky
1/2 lusku červené papriky kozí roh
1 kelímek smetany na vaření
2 lžíce strouhaného sýru Gran Moravia
150 g krájené Pancetty

Postup přípravy receptu

  1. Pancettu si nakrájíme na malé kousky a opečeme do křupava na teflonové pánvi.

  2. Po opečení Pancettu vyjmeme a necháme okapat na ubrousku.

  3. Ve výpeku rozpustíme strouhaný sýr Gran Moravia a zalijeme smetanou na vaření.

  4. Necháme na mírném ohni spojit a přidáme na jemno nakrájenou papriku (lehce pikantní) a nasekané lístky čerstvé bazalky. Omáčka na těstoviny je tímto hotova a udržujeme ji teplou.

  5. Těstoviny vložíme do osolené vařící vody a vaříme cca 4-5 minut tzv. na skus.

  6. Po uvaření vodu slijeme, těstoviny necháme okapat a přidáme do teplé smetanové omáčky. Rychle promícháme a servírujeme na talíř, kde bohatě posypeme křupavými kousky Pancetty a kdo má rád tak i trochou strouhaného sýru Gran Moravia.

Poznámka od kuchařky

Pancetta i těstoviny Tagliatelle (vyráběny na prodejně) zakoupeny v prodejně Alimentari v Brně na ul. Květinářská.

Pancetta - Italská slanina naložená se solí, peřem, fenyklem a příp. muškátovým oříškem, cca 3 měsíce sušená

Komentáře k receptu Tagliatelle tomato sypané křupavou Pancettou

Tématické fráze: testoviny s pancettou testoviny s pancetou těstoviny tomato tagliatelle s pancetou tagliatelle recepty s pancetou tagliatelle recept s pančetou recept na pancettu tagliatelle recepty tagliatelle se susenymi rajcaty a pancetou pikantni omacka s pancettou tagliatele s pancetou těstoviny,pancetta,smetana smetanová omáčka s pancettou tagliatelle recept tagliatelle pikantní recepty tagliatelle recept na pančetu tomatosmetanova omáčka recept pancetta opect