Houbová tarhoňa na smetaně
Není nad to si čas od času odlehčit jídelníček a připravit bezmasý pokrm. Tarhoňa na smetaně s restovanými žampiony zachutná i těm, kteří běžně na maso nedají dopustit. Neváhejte a pusťte se do přípravy tohoto sytého pokrmu.
Postup přípravy
Krok 1: Tarhoňu a sojový granulát připravíme dle návodu na obalu. Jednu naběračku vody z tarhoni uchováme.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme. Žampiony čistíme a nakrájíme na plátky.
Krok 3: Na ghí osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova.
Krok 4: Přidáme česnek a žampiony. Osolíme, opepříme a smažíme zhruba 5-7 minut, poté přidáme rajský protlak a necháme zarestovat.
Krok 5: Přidáme vodu po vaření tarhoni, pořádně promícháme a přidáme smetanu. Na mírném plameni necháme probublávat 10-15 minut.
Krok 6: Přidáme sójový granulát, uvařenou tarhoňu a pořádně promícháme.
Zveřejněno 29. 6. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbová tarhoňa na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9nkD
Moje poznámka
Houbová tarhoňa na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9nkD
Nejnovější recepty
Rajská polévka s masovými knedlíčky a nudličkami
Přidáno před 8 hodinami
Zapečené masové kuličky v sýrové omáčce
Přidáno před 8 hodinami
Pečený kapr s kořenovou zeleninou a jablíčky
Přidáno před 8 hodinami
Bramborové gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Květák v pivním těstíčku s opečeným bramborem a slaninou
Přidáno před 9 hodinami
Paštičky z listového těsta s jablíčky
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chutné vafle
Andredka před 6 hodinami
Lahodná pomazánka z uzené makrely
KocourLucifer před 8 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
oligarda před 8 hodinami
Nadýchaný perník
walnutka před 8 hodinami
Houbová polévka se smetanou
Mon17 před 9 hodinami
Valašské frgály
suneno před 11 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
vanilj před 11 hodinami
Kuřecí naložené, v jednom pekáčku upečené
Jan Nemec před 11 hodinami
Domácí kmínový chleba
Montecarlo před 11 hodinami
Suroviny:
těstoviny tarhoňa,
žampióny,
protlak rajčatový,
cibule červená,
mléko polotučné,
granulát sojový,
ghee,
česnek
Komentáře (1)