Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbová tarhoňa na smetaně

Není nad to si čas od času odlehčit jídelníček a připravit bezmasý pokrm. Tarhoňa na smetaně s restovanými žampiony zachutná i těm, kteří běžně na maso nedají dopustit. Neváhejte a pusťte se do přípravy tohoto sytého pokrmu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Eevous Eevous

Snadný

Doba přípravy 23 min Doba přípravy: 3 min Doba tepelné úpravy: 20 min

23 min (3 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Tarhoňu a sojový granulát připravíme dle návodu na obalu. Jednu naběračku vody z tarhoni uchováme. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme. Žampiony čistíme a nakrájíme na plátky. Krok 3: Na ghí osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova. Krok 4: Přidáme česnek a žampiony. Osolíme, opepříme a smažíme zhruba 5-7 minut, poté přidáme rajský protlak a necháme zarestovat. Krok 5: Přidáme vodu po vaření tarhoni, pořádně promícháme a přidáme smetanu. Na mírném plameni necháme probublávat 10-15 minut. Krok 6: Přidáme sójový granulát, uvařenou tarhoňu a pořádně promícháme.

Zveřejněno 29. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová tarhoňa na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9nkD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová tarhoňa na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9nkD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
těstoviny tarhoňa, žampióny, protlak rajčatový, cibule červená, mléko polotučné, granulát sojový, ghee, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu