Jizerské vepřové na houbové smetaně

spagetka Kuchařka: spagetka

Doba přípravy: do 50 min. Vepřové maso 12 názorů

Suroviny

500 g vepřová plec – (nakrájené na kostky)
500 g hub – čerstvé nebo mražené (ne sušené ani v kyselém nálevu)
250 ml sladké smetany (aspoň 40%)
1 větší cibule
1 KL mletého nového koření
celý kmín
drcený kmín dle chuti (já dávám i 1/2 sáčku)
1 PL citronové šťávy
chlebová strouhanka na zahuštění
2 PL světlého piva (nemusí být)
sůl
pepř dle vlastní chuti
tuk
vývar nebo voda
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném tuku zpěníme a lehounce zasmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.

  2. Vhodíme maso, orestujeme, přidáme nové koření, drcený kmín, sůl, citronovou šťávu, podlijeme jen do výše masa a dusíme asi 30 minut – téměř do měkka.

  3. Mezitím si v malém kastrolku udusíme houby na kousku tuku s celým kmínem a necháme vychladnout. Poté smícháme se smetanou a pečlivě vymícháme.

  4. Přidáme k masu, přidáme i pivo (lze vynechat) , zahustíme na požadovanou hustotu chlebovou strouhankou – (nepatří tam jíška, mouka – ale pokud nemáme chléb či normální strouhanku z rohlíků, lze i to – jen to má jinou chuť).

  5. Vypneme plotýnku a necháme 10 minut dojít za občasného míchání, aby se neutvořil škraloup – nepřidáváme jiný tuk, jen dosolíme či dopepříme dle chuti.Příloha: rýže, těstoviny, knedlíky.

Poznámka

Vtip receptu spočívá právě v samostatné úpravě hub a následné vmíchání do smetany.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 153 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jizerské vepřové na houbové smetaně

  • Pajaska Pajaska

    Ladi mňáááám houbyššškyyy.To brzy zrealizuji,mám jich ještě v mrazáku dost.:-p:-p:-K

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p mňam, samé dobroty:yes::-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    :yes::yes: Moc hezké:-p:-p, houby máme rádi...:-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Špagetko, to je ale krásná dobrota, sbíhají se mi sliny, dělám trochu jinak a tak nyní zrealizuji dle tvé rodinné kuchařky, už se těším:-D:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Krása :-p:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-*Špagetko moc krásný receptík:-p+:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Děkuji všem :-K
    myšlenka (neregistrovaný/á) - v tom je ale právě ten vtip tohohle receptu, že se k masu přidají houby vmíchané do smetany - dají tomu úplně jinou, takovou hebounkou chuť ;-)

    Odpovědět

  • myšlenka myšlenka(neregistrovaná)

    Moooc hezké fotky a musí to být bašta. Jen já bych ty houby dala rozhodně rovnou k masu, nedusila bych je bokem. Nádhera! :-p:yes:

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Jo,tohle máme rádi...dělám podobně,jenom bez té chlebové strouhanky,ale tu vyzkouším...:-p:-p:-p:yes::yes::yes::-D

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    AHOJKY , MOC PRIMA KRASA, TY NEJSI DNES NA SRAZU??? JA NE.. TAK ZDRAVIM IVA:-K:-K:yes::yes::-p:-p

    Odpovědět

  • mimosa mimosa

    no teda,děláš chutě,já už chci houbýýýýý:-p:yes:

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Tohle se mi moc libi:yes::yes::-p. Houby, kmin, smetana a kus flakoty, pivo co nepouzijeme, vypijeme pri vareni....:-D. Jasny bodik :-K.

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřové na smetaně s houbami jizerské maso vepřové na houbách vepřové na houbách a smetaně vepřové na houbách se smetanou vepřové s houbami na smetane veprove na houbach na smetane veprove na smetane jizerská kuchařka jizerské recepty kuchařka on-line vepřové maso s houbami na smetaně veprove na smetane s houbama vepřové maso na smetaně s houbami kuchařka on line jizerské maso recept vepřove na kmině s houbama jizerské vepřové s houbami na smetaně polévka jizerská bašta vepřové na houbách a na smetaně