Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné burgery

Hamburgery patří v letní sezóně snad k nejoblíbenějším pokrmům. Máme pro vás recept na špičkový burger, plněný žampiony, cibulí a slaninou, od opravdového mistra grilování. Podle skvěle sepsaného postupu bude jeho příprava hračka.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Tomas Dytrych Tomas Dytrych

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do mletého masa přidáme trochu strouhanky a vejce, aby směs lépe držela tvar. Všechno důkladně promícháme rukama nebo lžící. Z masa vytvarujeme koule o hmotnosti přibližně 120 g. Pokud máme tvořítko na burgery, použijeme ho – do spodní části vložíme jednu kouli a zatlačíme, aby vznikl důlek na náplň. Druhou kouli vložíme do horní části tvořítka a vytvoříme masové víčko. Krok 2: Na litinové pánvi rozehřejeme trochu oleje. Orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme slaninu a na plátky nakrájené žampiony. Restujeme do změknutí žampionů. Směs osolíme, opepříme a necháme chvíli vychladnout. Krok 3: Do důlku ve spodní části masa vložíme plátek čedaru, navrstvíme několik lžic žampionové směsi a přikryjeme dalším plátkem sýra. Nahoru přiložíme masové víčko a pomocí tvořítka zalisujeme. Rukama dotvarujeme burger a pečlivě zahladíme spoje, aby náplň během grilování nevytekla. Hotové burgery osolíme a opepříme z obou stran. Krok 4: V grilu připravíme dvě zóny – jednu na přímé a druhou na nepřímé grilování. Grilovací rošt potřeme slabou vrstvou oleje, aby se maso nepřichytilo. Burgery nejprve grilujeme nepřímo, dokud vnitřní teplota nedosáhne 60–65 °C. Teplotu ověřujeme vpichovým teploměrem – vpichujeme pouze do masa, ne do náplně. Nakonec burgery přeneseme nad přímý žár a z každé strany je opečeme zprudka asi 1 minutu pro zlatavou krustu. Krok 5: Burgerové bulky rozkrojíme a opečeme je z řezné strany dozlatova. Spodní část potřeme ochucenou majonézou, přidáme rukolu, položíme hotový burger, navrch položíme plátek rajčete a přiklopíme horní částí bulky.

TIP: Jak vyčistit gril

Zveřejněno 30. 6. 2025

Poznámka autora Tomas Dytrych

Podrobný videorecept, kde uvidíte jak plněné burgery správně udělat, najdete zde: youtu.be/0rTnrk8TiXw

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné burgery

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRD46

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné burgery

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRD46

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
tuk, vejce, žampióny, cibule, máslo, sýr chedar, sůl, pepř mletý, houska hamburgerová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu