Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborový džem s hodně zralými jahodami

Tento recept je vhodný pro zpracování zbytků jahod a rebarbory na konci jejich sezóny. Ani přezrálé ovoce nemusíte vyhazovat, stačí pár čistých sklenic, trocha cukru, pektinu a citronu a v zimních měsících si pak budete libovat nad luxusním džemem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6 malých skleniček

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájené jahody a rebarboru dobře umyjeme a rozmixujeme na pyré. Krok 2: Přidáme pektin, který jsme rozmíchali se 2 lžícemi cukru a za stálého míchání povaříme 1 minutu. Krok 3: Přidáme zbytek cukru a za stálého míchání opět povaříme 5 minut. Džem odstavíme, přidáme kyselinu citronovou a zamícháme. Krok 4: Odstraníme pěnu a naplníme do menších skleniček, otřeme okraje, zavíčkujeme čistými víčky a na 10 minut otočíme dnem vzhůru.

TIP: Jaký je rozdíl mezi džemem a marmeládou

Zveřejněno 5. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový džem s hodně zralými jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYD1g

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový džem s hodně zralými jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYD1g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jahody, rebarbora, cukr krystal, kyselina citronová,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu