Pečená králičí stehýnka se zeleninou

Lenka Škulinová Kuchařka: Lenka Škulinová

Doba přípravy: 2 hodiny plus příprava 4 porce Jiné maso 0 názorů

Suroviny

4 králičí stehna
3 větší mrkve
3 větší petržele
1/2 středního celeru
2 bílé cibule
1 balení anglické slaniny
3 stroužky česneku (méně či více dle vlastní chuti)
10 kuliček jalovce
4 bobkové listy
6 kuliček nového koření
špetka soli
pepř
kmín
2 dl červeného vína
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kostky, česnek můžeme ponechat vcelku nebo jen mírně nadrtit. Slaninu též pokrájíme na kostičky.

  2. Do velkého pekáče dáme pokrájenou slaninu, na ni nakrájenou zeleninu a očištěné maso. Přidáme koření a zalijeme vínem.

  3. Dáme do předehřáté trouby na 220°C a přikryté alobalem pečeme cca 2 hodiny nebo dokud maso nezměkne. Podávala jsem s bramborovou kaší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená králičí stehýnka se zeleninou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: králičí stehna recepty pecena kralici stehna

Zapomněl/a jsem heslo