Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience

Léto je období grilování. Na jednom ohni pak můžeme připravit rovnou celý pokrm. Marinované plátky kuřecího masa servírujeme s brambory pečenými v ohni, ke kterým se skvěle hodí cibulový dip s hořčicí a opečená rajčátka.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

PetraSi

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min + minimálně 4 hodiny marinování

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava, + minimálně 4 hodiny marinování )

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa očistíme, oloupané stroužky česneku rozmáčkneme plochou nože. Maso osolíme, opepříme a naložíme do mísy s pivem, česnekem a rozmarýnem. Krok 2: Necháme marinovat minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc. Maso poté grilujeme na rozpáleném grilu zhruba 4-5 minut z každé strany. Krok 3: Cherry rajčátka ponecháme na větvičce, pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Grilujeme jen pár minut, dokud slupka nezačne praskat a rajčátka lehce nezměknou. Krok 4: Brambory důkladně omyjeme a zabalíme do alobalu spolu s rozmačkaným česnekem, tymiánem, solí, pepřem a trochou olivového oleje. Balíčky vložíme do žhavého uhlí a pečeme minimálně 40 minut (doba pečení se může lišit podle velikosti brambor). Při otevírání pozor na horkou páru! Krok 5: Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a drobně nakrájenou cibulku zlehka orestujeme dozlatova. Necháme chvíli vychladnout. V misce mezitím smícháme majonézu, obě hořčice, citronovou šťávu a med. Do této směsi vmícháme orestovanou cibulku. Krok 6: Na talíř servírujeme kousek masa, upečený brambor, rajčátka a přidáme také hotový dip.

TIP: Časté otázky na téma grilování

Zveřejněno 7. 7. 2025

Poznámka autora PetraSi

Zdroj receptu: Gabriela Havlová, šéfkuchařka z Pilsner Urquell: The Original Beer Experience v Praze.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n583W

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n583W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, rozmarýn, česnek, pivo světlé, sůl, pepř mletý, rajče cherry, olej olivový, sůl, pepř mletý, česnek, sůl, pepř mletý, olej olivový, cibule, majonéza, hořčice plnotučná, hořčice hrubozrnná, šťáva citronová, med, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu