Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hranolky z cukety

Cuketové hranolky jsou skvělé řešení, jak zužitkovat bohatou cuketovou sklizeň. Jsou křupavé a chutné, připravené s česnekem, sýrem a trochou citronu. Rychlá a zdravá pochoutka, kterou můžete podávat třeba s pečeným bramborem nebo jako přílohu k masu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 200 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Cuketu podélně rozkrojíme na polovinu a pak každou půlku opět podélně na dva díly. Takto získáme z každé cukety šest velkých hranolků. Krok 3: V míse smícháme olivový olej, citronovou šťávu, sůl, pepř a prolisované stroužky česneku. Krok 4: Cukety rovnoměrně rozprostřeme na plech a potřeme je směsí z olivového oleje. Poté je posypeme nastrouhaným sýrem. Krok 5: Hranolky vložíme do trouby a pečeme na 200 °C zhruba 30-40 minut. Krok 6: Podáváme je teplé s bílým pečivem nebo s opečenými brambory.

TIP: Cuketové chipsy - jednoduchý návod

Zveřejněno 11. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hranolky z cukety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6pjR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hranolky z cukety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6pjR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cuketa, olej olivový, šťáva citronová, sůl, pepř mletý, česnek, sýr strouhaný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu