Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaný grilovaný kapr

Podkovy z kapřího masa jsou díky marinádě perfektně ochucené a křehké. Marinády můžete připravit hned dvě, jednu s vůní bylinek a druhou s vůní česneku. Marinované podkovy zbývá už jen ugrilovat a podávat se sklenkou vína.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Tomas Dytrych Tomas Dytrych

Středně náročný

Doba přípravy 21 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 6 min + doba odležení marinády přes noc a doba marinování kapra

21 min (15 min příprava + 6 min tepelná úprava, + doba odležení marinády přes noc a doba marinování kapra)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kapří maso nakrájíme na podkovy o tloušťce asi 2 cm. Tento tvar vypadá atraktivně, dobře se s ním manipuluje a rovnoměrně se propeče. Krok 2: Připravíme dvě marinády. Na první marinádu naložíme den předem středozemní koření do olivového oleje – tím se uvolní aroma i chuť bylinek. Krok 3: Na druhou variantu smícháme v misce lisovaný česnek, olivový olej, sůl a čerstvě mletý pepř. Krok 4: Vybranou marinádu vetřeme do podkov kapra a necháme je odležet v lednici asi 2 hodiny. Krok 5: Gril rozpálíme na střední teplotu. Díky marinádě s olejem by se ryba neměla přichytávat, ale pro jistotu můžeme rošt lehce potřít olejem. Podkovy kapra grilujeme z každé strany přibližně 3 minuty, dokud nezískají zlatavou barvu. Krok 6: Pomocí vpichového teploměru ověříme, že vnitřní teplota dosáhla alespoň 63 °C – to je minimální bezpečná hodnota pro ryby. Krok 7: Kapra opatrně sundáme z grilu, ideálně pomocí široké obracečky na ryby. Podáváme ho s vídeňským bramborovým salátem a doporučujeme doplnit sklenkou kvalitního bílého vína – například suchým veltlínem nebo ryzlinkem.

TIP: Jak zbavit kapří maso zápachu

Zveřejněno 16. 7. 2025

Poznámka autora Tomas Dytrych

Video návod k receptu najdete zde: youtu.be/uj3IG4v3Rfk

Středozemní koření obsahuje směs máty, rozmarýnu a oregána.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaný grilovaný kapr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkPyx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaný grilovaný kapr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkPyx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kapr, koření, česnek, olej olivový, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu