Marinovaný kapr

Sejbova Kuchařka: Sejbova

Ryby 3 názory

Suroviny

1 ks kapra
Marináda:
1 lžíce soli
1 lžíce drceného kmínu
1/2 lžíce mletého pepře
1 lžíce hořčice
1/2 dl světlého piva
1 lžíce Solamylu
1/2 ks citronu (vymačkat)
4 lžíce tatarské omáčky
česnek
1/2 lžíce mleté papriky
Na obalení:
grilovací koření na ryby
polohrubá mouka
olej na smažení
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience na marinádu smícháme dohromady. Kapra očistíme a naporcujeme tak, jak jsme zvyklí. Porce kapra vložíme do marinády, kde ho necháme 24 hodin odležet, aby nasákl veškeré chutě koření.

  2. Potom kapra obalíme ve směsi grilovacího koření na ryby a mouky. Kapra vložíme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova. Marinovaného kapra podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.

Poznámka

Tento recept jsem dostala od mojí mamči a ta ho také od někoho dostala.

Tohoto kapra dělám i na Vánoce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marinovaný kapr

Tématické fráze: marinovaný kapr marinování kapra kapr marinovaný citron na kapra jak marinovat kapra marinovaný kapr recept kapr citrón kapr na citronu kapr v tatarské omáčce kapr a citron vánoční marinovaný kapr marinovaný smažený kapr marinovany vanocni kapr marinovany kapr kapr s koprem kapr marinovany v pivu smažený marinovaný kapr recepty marinovaný kapr recept na marinovaneho kapra marinovaný kapr v pivu

Zapomněl/a jsem heslo