

Marinovaný kapr pečený na bramborech
Suroviny
- vyfiletovaný kapr nebo pokud nechcete filetovat můžete ho nakrájet dle libosti
- brambory
- čerstvý rozmarýn
- sůl
- Na marinádu:
- 4 polévkové lžíce rozpuštěného másla
- pár snítek rozmarýnu
- několik snítek tymiánu
- 1 kávová lžička sladké papriky
- špetka pálivé papriky
- pepře
- drceného kmínu
- 1/2 cibule
- 2 - 3 stroužky česneku
Postup přípravy receptu
Připravíme nejprve marinádu. Rozpustíme máslo, do něj přisypeme koření, přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek a bylinky . Dobře ji promícháme a pomažeme s ní ryby.
Necháme alespoň 2 hodiny marinovat.
Brambory nakrájíme na plátky a rozprostřeme je na dno pekáčku. Osolíme je a posypeme rozmarýnem.
Na ně poklademe ryby a malinko podlijeme vodou. Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby rozpálené na 180°C na půl hodiny.
Pak odkryjeme, zkontrolujeme, zda jsou brambory měkké a pokud ano, zapneme na pár minutek gril, aby se maso hezky opeklo.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Marinovaný kapr pečený na bramborech
-
Dnes jsem vyzkoušela recept a musím říct ,že to bylo úžasně dobré.
Doporučuji. -
manžel byl kdysi vášnivý rybář ...ryby jsme mívali hodně často....ovšem teď je těžce nemocný a ty jeho úlovky mi chybí
-
opět jeden z krásných receptů od Andrejky ....kapr u nás byl vždy v kurzu ...ovšem takhle "vymakany" recept jsem doma ještě nevyzkoušela ...paráda... sliny mám až na vestě
-
to bych si dala, vypadá to moc lákavě. Takže ukládám a až táta chytne kapra, tak vyzkouším
-