Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotové rybízové řezy

Jemný piškot, sladkokyselý rybíz – to je kombinace, která potěší každého milovníka ovocných moučníků. Tyto řezy jsou ideální na letní posezení, slavnostní stůl i jako rychlý moučník ke kávě. Snadné na přípravu, ale s velkým efektem!

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

hekute hekute

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

hlubší plech 40x30 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 170 °C. Krok 2: Oddělíme žloutky od bílků. Z bílkú vyšleháme sníh a přidáváme do něj postupně cukr. Krok 3: Do tohoto pevného sněhu zašleháme postupně jeden po druhém žloutky. Krok 4: Na závěr jemně vmícháme prosátou mouku.
Vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, a poklademe sezónním ovocem. Krok 5: Pečeme na 160-170 °C asi 25 minut - do zrůžovění povrchu. Po vychladnutí pocukrujeme.

TIP: Rychlá piškotová buchta - využijte, co sezóna nabízí

Zveřejněno 24. 7. 2025

Poznámka autorky hekute

Tyto řezy jsou jak dech, neobsahují žádný tuk a ani tím pádem prášek do pečiva.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotové rybízové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBQxx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotové rybízové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBQxx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr, mouka polohrubá, cukr vanilkový, rybíz, tuk, mouka, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu