Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čalamáda ze zelí a paprik

Skvělým způsobem, jak zpracovat velkou úrodu ze zahrádky, je příprava zeleninové čalamády. Kombinace křupavého zelí a sladkých paprik, zalitá jemně pikantním nálev, perfektně doplní spoustu rozličných pokrmů.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 10 min

60 min (50 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Hlávku zelí opláchneme a nakrájíme na slabší proužky. Papriky očistíme, zbavíme jadérek a rovněž nakrájíme na tenké proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Krok 2: Ve velké míse promícháme papriky, zelí, cibuli a necháme chvíli odležet. Krok 3: Mezitím připravíme nálev. V hrnci smícháme olej, Deko, ocet, vodu a vše povaříme. Krok 4: Nálev necháme vychladnout a poté jej přecedíme. Krok 5: Sterilované sklenice plníme zeleninovou směsí. Poté sklenice zalijeme nálevem. Krok 6: Sklenice zavíčkujeme a necháme jeden den stát v chladu.

TIP: Top 7: Čalamády

Zveřejněno 3. 8. 2025

Poznámka autora poslirecept

Tato čalamáda se nepotřebuje rozležet‚ proto už následující den můžeme ochutnávat. Hodí se jako příloha k pečenému masu‚ těstovinám nebo k francouzským bramborám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čalamáda ze zelí a paprik

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YErp9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čalamáda ze zelí a paprik

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YErp9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
zelí bílé, paprika čerstvá červená, voda, cibule, cukr písek, olej, ocet, deko

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu