Čalamáda ze zelí a paprik
Skvělým způsobem, jak zpracovat velkou úrodu ze zahrádky, je příprava zeleninové čalamády. Kombinace křupavého zelí a sladkých paprik, zalitá jemně pikantním nálev, perfektně doplní spoustu rozličných pokrmů.
Postup přípravy
Krok 1: Hlávku zelí opláchneme a nakrájíme na slabší proužky. Papriky očistíme, zbavíme jadérek a rovněž nakrájíme na tenké proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Krok 2: Ve velké míse promícháme papriky, zelí, cibuli a necháme chvíli odležet.
Krok 3: Mezitím připravíme nálev. V hrnci smícháme olej, Deko, ocet, vodu a vše povaříme.
Krok 4: Nálev necháme vychladnout a poté jej přecedíme.
Krok 5: Sterilované sklenice plníme zeleninovou směsí. Poté sklenice zalijeme nálevem.
Krok 6: Sklenice zavíčkujeme a necháme jeden den stát v chladu.
Zveřejněno 3. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čalamáda ze zelí a paprik
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YErp9
Moje poznámka
Čalamáda ze zelí a paprik
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YErp9
Nejnovější recepty
Brambory s parmskou šunkou
Přidáno před 4 hodinami
Tuňáková houstička vhodná pro nízkosacharidovou stravu
Přidáno před 4 hodinami
Kuře na slanině s jalovcem
Přidáno před 6 hodinami
Krém z pečeného česneku
Přidáno před 6 hodinami
Vlašské ořechy v karamelu
Přidáno před 8 hodinami
Jehněčí hřebínky s bylinkovou krustou podle Mirka Kaliny
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččina třená bábovka
LittlePumpkin před 1 hodinou
Pizza tyčinky z kynutého těsta
GabinaKol před 1 hodinou
Bramboračka č. 3
Sahula před 1 hodinou
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Michal.Kuchnik před 1 hodinou
Domácí langoše
kara13 před 2 hodinami
Bábovka z tvarohu
doval před 2 hodinami
Bramboračka
Sahula před 2 hodinami
Koblížky
Zuzanna005 před 3 hodinami
Zapečené kuřecí maso s bramborami
El.Magios před 3 hodinami
Suroviny:
zelí bílé,
paprika čerstvá červená,
voda,
cibule,
cukr písek,
olej,
ocet,
deko
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.