Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí steak s houbovou omáčkou

Kuřecí prsa nevyžadují příliš dlouhou tepelnou úpravu, takže jsou ideální do rychlých jídel. Obsahují spoustu bílkovin, a tak skvěle zasytí. Ve smetanové omáčce s houbami jim to skvěle ladí. Zvolte bramborovou přílohu dle chuti, a snadný oběd je hotový.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, prokrojíme (z 1 prsa vzniknou 2 kuřecí steaky) a opepříme. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém zprudka osmažíme připravená kuřecí prsa, z obou stran dozlatova. Hotové maso vyndáme z pánve a uchováme v alobalu. Před podáváním maso osolíme. Krok 3: Na druhé pánvi připravíme na trošce oleje čerstvé lesní nebo mražené houby, které smažíme 10–15 minut. Krok 4: Hotové houby přidáme do výpeku po kuřecím mase, ještě krátce osmažíme a zalijeme smetanou ke šlehání. Omáčku osolíme a povaříme do požadované konzistence. Krok 5: Na talíři servírujeme kuřecí steak s omáčkou a podáváme s různě upravenými bramborami.

TIP: Křupavé brambory v horkovzdušné fritéze

Zveřejněno 2. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí steak s houbovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31ERn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí steak s houbovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31ERn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, smetana ke šlehání, houby lesní, olej, sůl, pepř čtyř barev

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu