Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lišky na špeku, pečená dýně s květákem a volská oka (vhodné pro diabetiky)

Voňavé lišky na špeku, pečená dýně, křupavý květák a volská oka tvoří jednoduché, ale výborně vyladěné jídlo. Barevný talíř, který zasytí, potěší a navíc je šetrný k hladině cukru – ideální nejen pro diabetiky.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozdělíme na menší růžičky, dýni nakrájíme na menší kousky a vše vložíme do pekáčku nebo remosky. Přidáme máslo, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Pečeme při 190 °C asi 10 minut, dokud není zelenina na skus. Krok 2: Na pánvi rozškvaříme najemno nakrájený špek, přidáme nasekanou šalotku a krátce orestujeme. Poté přidáme opláchnuté lišky. Krok 3: Směs orestujeme, podlijeme vínem, osolíme a opepříme. Necháme krátce provařit asi 10 minut, aby se víno zredukovalo. Krok 4: Na talíři podáváme pečenou zeleninu spolu se směsí lišek a volskými oky.

TIP: Liška obecná

Zveřejněno 5. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lišky na špeku, pečená dýně s květákem a volská oka (vhodné pro diabetiky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkB0B

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lišky na špeku, pečená dýně s květákem a volská oka (vhodné pro diabetiky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkB0B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
houby lišky, dýně hokkaido, květák, špek, cibule šalotka, víno bílé suché, vejce, máslo, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu