Květák se šunkou a volským okem

mojetara Kuchař: mojetara

Doba přípravy: 5 + 30 minut 2 porce Pro začátečníky 2 názory

Suroviny

150 g šunky
250 g květáku
1 střední cibule
2 lžíce olivového oleje
1/4 lžičky sladké papriky
sůl
špetka italských bylinek
pepř
2 vejce
hladkolistá petržel
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Zahřejeme pánev na střední teplotu a rozehřejeme olej. Přidáme květák, rozebraný a nakrájený na růžičky, nadrobno nakrájenou cibuli, zmírníme teplotu a opékáme asi 12 minut.

  2. Přidáme šunku nakrájenou na kostičky, papriku, italské bylinky, sůl a pepř a vaříme na mírném ohni 6 až 8 minut.

  3. Na rozehřátém oleji si uděláme volská oka.

  4. Směs květáku a šunky dáme na talíř, přidáme volské oko a dozdobíme nasekanou petrželkou.

Poznámka

Krok za krokem (nejen tento recept) na http://www.mojetara.cz/recipe/kvetak-se-sunkou-a-v...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 167 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Květák se šunkou a volským okem

  • mojetara mojetara(autor receptu)

    Anna Kocikova: To jsem se také bál, ale vyšlo to, ovšem nesmí se to přehnat s teplotou vařiče. Cibulka maximálně částečně zhnědne, ale není spálená. Jestli se tomu říká, že zkaramelizuje, nejsem si jistý. Dneska jsem květák se šunkou obědval a kdyby to nebylo richtig, tak sem s tím vůbec nevyrukuju. Je ovšem také možná varianta "jistoty", že cibulku přidáme později nebo dáme zesklovatět, pak stranou a pak přidáme ke květáku. Každopádně jsem si pochutnal, třebaže to volské oko nevypadá zrovna "profi" :-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Já bych se bála,že se mi drobně nakrájená cibulka přidaná hned na začátku během těch 12minut opékání připálí;-)Ale po prohídnutí fotopostupu věřím,že to bude OK:-D Pochutnala bych si:-K:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: recipe for sunko flekky

Zapomněl/a jsem heslo