Lišky ve volském oku

spagetka Kuchařka:

Houby 6 názorů

Lišky ve volském oku
Přidat další fotografii
55
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Suroviny

lišky na osobu 100 g
vejce na osobu 2 ks
cibule
tuk
sladká paprika
bílý pepř
špetka drceného tymiánu
špetka drceného koriandru
špetka muškátového květu
tuk na smažení
sůl
Zeleninová obloha:
rajčata
rukola
Případně pečivo:
bageta
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Připravujeme porci pro každého zvlášť. Na tuku zpěníme cibulku a vložíme lišky – větší přepůlíme, menší necháme vcelku. Kromě květu okořeníme a dusíme do měkka pod pokličkou.

  2. V jiné pánvičce na rozpálený tuk vložíme rozklepnutá 2 vejce a připravujeme volská oka tzn.bílek jemně shrneme kolem žloutku, aby udělal jakousi ohrádku a okořeníme květem.

  3. Smažíme ale velmi pozvolna.

  4. Když je žloutek téměř tuhý, vsypeme do středu lišky a jemně zatlačíme dovnitř – nemícháme, jen lehce zhoupneme pánev, aby vejce ty lišky jakoby obklopilo a udělalo mističku.

  5. Necháme ještě asi 3 minuty a hned servírujeme na talíři s oblohou. Pro jedlíky přidáme pečivo.Je nejlepší, když děláme porce postupně pro jednotlivce, aby se vejce stačila prosmažit a stuhnout.

Poznámka

Tohle je zase z Raabsu v Rakousku a i tento receptík manžel tak chválil, že mu jej šéfkuchař prozradil, pravda je, že to bylo prostě něco...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky


Ohodnoťte recept: Lišky ve volském oku

  • magdalenka magdalenka

    Špagetka, toto je neskutočne krásny recept, vyvážené chute...presne podľa môjho gusta...
    +

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Tak tohle dělám dnes k obědu :-p:-p:-p, teda kromě jiného. A musím se vytahovat aspoň receptem, když už hlavní surovina je od Isahu, že jo :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Teta Lena Teta Lena

    mám v lednici lišky tak to prubnu na večeři bude to dobrota už se těším:-*

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    :-O:-O se s tebou fakt nebavím:-(:yes::yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Páni, co se dá udělat s liškami:-O..to musí být pochoutka:-)..já znám nejvíc smaženici a ta byla lepší, než z hřibů, jenže léta jsem na lišky nenatrefila:-(..bodík:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Můžu vřele doporučit, hlavně těm, pro které je legrace jít do lesa a lišky přinést ;-):-*:-p:yes::yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo