Převalovaná meruňková buchta podle Ivety Fabešové
Přezrálé meruňky se skvěle hodí na pečení koláčů. Zkuste pro jednou klasickou bublaninu zaměnit za její obrácenou variantu. Převalovaná buchta s meruňkami je šťavnatá, plná másla a voňavá po vanilce. Nejlepší je ještě teplá, třeba s kopečkem vanilkové zmrzliny, ale výtečná je i na druhý den.
Suroviny pro 1 kus
koláčová forma o průměru 28 cm
1kus
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Převalovaná meruňková buchta podle Ivety Fabešové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6zyv
Moje poznámka
Převalovaná meruňková buchta podle Ivety Fabešové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6zyv
Nejnovější recepty
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové kotlety se smetanovou houbovou omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Dýňový kompot
Přidáno 26. 9. 2025 14:00:02
Vepřové plátky naložené v jogurtu a smažené v těstíčku
Přidáno 26. 9. 2025 12:44:40
Krevety
Přidáno 25. 9. 2025 20:10:32
Dýňové lívanečky
Přidáno 25. 9. 2025 16:03:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banánovo-jablečná bábovka se skořicí a mandlemi
Palenka před 45 minutami
Polévka z hlávkového zelí
Lucie1001 před 47 minutami
Luxusní a rychlý makovník
pral2nka před 1 hodinou
Kynutý meruňkový táč
milosslavik4@gmail.com před 2 hodinami
Rajská polévka III
Lida.Rose před 2 hodinami
Klasická bramboračka
Toby. před 2 hodinami
BBQ (barbecue) omáčka
taxiotik@seznam.cz před 3 hodinami
Bramborová polévka od babičky
Vlak0078 před 3 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
Verastysova před 4 hodinami
Minutkový gulášek se žampiony a červenou kapií
MarieJana před 4 hodinami
Suroviny:
cukr krupice,
voda,
máslo,
meruňky,
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
vejce,
cukr krupice,
extrakt vanilkový,
máslo
Komentáře (2)