Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7x přílohy ke grilovaným rybám: Vsaďte na svěží zeleninový salát nebo křupavé pečivo
Zdroj: Pixabay, juergen_s

Ryby na grilu jsou téměř hotové. Nyní je potřeba zaměřit se na vhodnou přílohu. Klidně si dopřejte lehký bramborový salát. Ano, k rybě připravené na grilu. A uprostřed léta. Fantazii a chutím se přece meze nekladou.

Výběr vhodných příloh ke grilovaným rybám je opravdu obsáhlý. Můžete si vybrat podle náročnosti přípravy nebo podle svých preferencí. Se žádnou však nesáhnete vedle. Jen dejte pozor, aby příloha vyzdvihla chuť ryby a nepřebila ji.

Přílohy vhodné ke grilovaným rybám

Máme pro vás několik tipů:

  1. Začněme zcela jednoduše, čerstvou zeleninou. Tu stačí jen umýt. Ale také z ní můžete připravit zeleninový salát se zálivkou. Do základu salátu doporučujeme použít mix druhů salátů, jsou krásně barevné a každý druh má jinou chuť.
  2. Zeleninu můžete tepelně upravit na grilu společně s rybami. Skvěle se na tuto úpravu hodí žampiony, papriky, cibule, lilek, cuketa nebo třeba kukuřice. Osobně doporučujeme kořenovou zeleninu na bylinkách, vhodný je zejména rozmarýn.
  3. Restované fazolky, to je skutečně delikatesa. Pokud je chcete připravit například k sumci či amurovi, tak k jejich masu se velmi hodí i chuť slaniny - pokud v ní rybu nemáte obalenou, můžete ji přidat právě do fazolek.
  4. Brambory či batáty jsou také oblíbené, a to nejen v podobě bramborového salátu. Brambory i batáty můžete připravit jako hranolky, ale také je upéct či jen uvařit. Nesmíte zapomenout na dýni, z té jsou hranolky taktéž výtečné. 
  5. Velmi chutnou přílohou jsou zeleninové nudle či špagety, ať už z cukety, mrkve nebo například řepy. Snadno je připravíte pomocí spiralizéru či speciální škrabky.
  6. Nejjednodušší a nejméně pracnou možností je koupě čerstvého pečiva. Můžete si ho rozpéct na okrajové části grilu a poté ho potřít bylinkovým či česnekovým máslem.
  7. Rybu lze také přelít omáčkou. Studená či teplá, je to jen na vás. Ze studených u nás vítězí koprová. Citronová je úžasná v obou variantách a holandskou nikdy nic nezkazíte. Podávat rybu s omáčkou můžete například spolu s klasickými či zeleninovými špagetami.

Podle našeho videa si snadno a rychle připravíte grilovanou zeleninu vhodnou nejen k rybám. Jakou přílohu k masu na grilu máte nejraději vy? Napište nám vaše osvědčené tipy do komentářů, těšíme se.

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více