Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Jemné piškotové těsto je tradičním základem pro lahodné moučníky. V tomto receptu jej protřeme pikantní marmeládou z ostružin a krémem z tvarohu. Povrch řezů pak doplní nejen ostružiny čerstvé, ale také přeliv z nich připravený.
Postup přípravy
Krok 1: Ostružinová omáčka: 100 ml vody, cukr a skořici přivedeme k varu, přidáme polovinu ostružin a 2 minuty povaříme. Přilijeme zbytek vody, ve které jsme rozmíchali škrob, povaříme do mírného zhoustnutí a necháme vychladnout.
Krok 2: Piškot: Vejce a cukr šleháme a během šlehání přidáme horkou vodu a šleháme do zhoustnutí. Ke konci zašleháme olej a již ručně vmícháme mouku smíchanou s kypřicím prášek do pečiva.
Krok 3: Těsto nalijeme do formy (30 × 15 cm) vyloženou pečicím papírem a pečeme na 180 °C přibližně 15-20 minut. Po upečení necháme vychladnout.
Krok 4: Krém: K tvarohu přidáme moučkový cukr, vanilku, část pudinku a vše prošleháme. Pokud je krém řídký, zašleháme ještě trochu pudinku.
Krok 5: Prochladlý piškot potřeme zavařeninou a krémem naplněným v cukrářském sáčku se zdobičkou. Polijeme prochladlou omáčkou i s povařenými ostružinami.
Krok 6: Na povrch ještě rozmístíme zbytek čerstvých ostružin a ozdobíme mátou.
Zveřejněno 17. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2RZn
Moje poznámka
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2RZn
Nejnovější recepty
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 11 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 11 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 11 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 11 hodinami
Grilované masovo-zeleninové špízy s bouchaným bramborem
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 6 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 6 hodinami
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 8 hodinami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 9 hodinami
Džem z červeného rybízu
douver před 10 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z pánve
pesmax před 10 hodinami
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 11 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 12 hodinami
Provensálská vepřová kýta
E. J. K. před 12 hodinami
Staročeský bedlový kuba
NIDEC před 13 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krystal,
vejce,
olej,
voda,
kypřící prášek do pečiva,
tvaroh plnotučný,
pudink vanilkový bez vaření,
cukr moučkový,
vanilka,
ostružiny,
voda,
škrob,
cukr krystal,
skořice,
zavařenina,
máta
Komentáře (1)