Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem

Jemné piškotové těsto je tradičním základem pro lahodné moučníky. V tomto receptu jej protřeme pikantní marmeládou z ostružin a krémem z tvarohu. Povrch řezů pak doplní nejen ostružiny čerstvé, ale také přeliv z nich připravený.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chlazení

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 plech

forma o rozměrech 30 × 15 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Ostružinová omáčka: 100 ml vody, cukr a skořici přivedeme k varu, přidáme polovinu ostružin a 2 minuty povaříme. Přilijeme zbytek vody, ve které jsme rozmíchali škrob, povaříme do mírného zhoustnutí a necháme vychladnout. Krok 2: Piškot: Vejce a cukr šleháme a během šlehání přidáme horkou vodu a šleháme do zhoustnutí. Ke konci zašleháme olej a již ručně vmícháme mouku smíchanou s kypřicím prášek do pečiva. Krok 3: Těsto nalijeme do formy (30 × 15 cm) vyloženou pečicím papírem a pečeme na 180 °C přibližně 15-20 minut. Po upečení necháme vychladnout. Krok 4: Krém: K tvarohu přidáme moučkový cukr, vanilku, část pudinku a vše prošleháme. Pokud je krém řídký, zašleháme ještě trochu pudinku. Krok 5: Prochladlý piškot potřeme zavařeninou a krémem naplněným v cukrářském sáčku se zdobičkou. Polijeme prochladlou omáčkou i s povařenými ostružinami. Krok 6: Na povrch ještě rozmístíme zbytek čerstvých ostružin a ozdobíme mátou.

TIP: Ostružiny - černý poklad našich zahrad

Zveřejněno 17. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2RZn

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2RZn

Marie

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krystal, vejce, olej, voda, kypřící prášek do pečiva, tvaroh plnotučný, pudink vanilkový bez vaření, cukr moučkový, vanilka, ostružiny, voda, škrob, cukr krystal, skořice, zavařenina, máta

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu