Zdravá čalamáda
Kombinace červené řepy, křupavého zelí a cibule je rovnicí pro potřebný přísun vitamínů. Pokud tuto trojici máte rádi, připravte si zásobu barevné, křupavé a zdravé čalamády i na zimu. Zeleninu uchováme ve sladkokyselém nálevu.
Postup přípravy
Krok 1: Omytou řepu uvaříme do měkka. Poté ji oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
Krok 2: Zelí a cibuli nakrájíme na tenké nudličky. Vše dobře promícháme.
Krok 3: Z vody, octa, cukru, soli a sladidla uvaříme nálev a necháme jej vychladnout.
Krok 4: Vychladlý nálev nalijeme do mísy s promíchanou zeleninou a opět důkladně promícháme. Naplníme do čistých sklenic, dobře uzavřeme čistými víčky a sterilujeme 20 minut při 90 °C.
Zveřejněno 25. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zdravá čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ86k
Moje poznámka
Zdravá čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ86k
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 4 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 5 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 14 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 14 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno 2. 12. 2025 19:16:03
Dršťková svačinová polévka
Přidáno 2. 12. 2025 18:52:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 44 minutami
Fofr broskvový koláč
Martula před 1 hodinou
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 1 hodinou
Pomazánka ze šprotů
foxinka001 před 1 hodinou
Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Annanas před 2 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 2 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 2 hodinami
Banánové sušenky
Annanas před 2 hodinami
Boršč s mletým masem
Kajkajak před 2 hodinami
Květáková polévka se zeleninou bez smetany
Topmoni před 2 hodinami
Suroviny:
řepa červená,
zelí,
cibule,
voda,
ocet,
sůl,
cukr krystal,
Komentáře (2)