Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Chalupářský guláš je poctivé a syté jídlo z jednoho kastrolu, které nádherně voní cibulkou i kořením. Když se maso dusí pěkně pomalu, cibulka zkaramelizuje. Podáváme s knedlíkem a nezapomeneme ho připravit dostatek, mizí totiž opravdu rychle.
Postup přípravy
Krok 1: V kastrolu rozehřejeme olej a zprudka orestujeme nakrájené maso. Vyndáme ho a dáme stranou.
Krok 2: Do kastrolu vložíme nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Přidáme protlak a krátce orestujeme.
Krok 3: Posypeme paprikou a kmínem, necháme rozvonět a hned zalijeme vodou. Vložíme připravené orestované maso a zvolna dusíme doměkka.
Krok 4: Před koncem vlijeme do kastrolu mouku rozmíchanou v trošce vody na zahuštění. Promícháme a necháme 20 minut na mírném ohni provařit.
Krok 5: Vejce uvaříme natvrdo, doba varu je cca 10 minut. Zchladíme je ve studené vodě a oloupeme.
Krok 6: V pánvičce rozehřejeme trochu oleje a opečeme naříznuté nožičky párků.
Krok 7: Guláš na talířích doplníme vejcem a opečeným párkem. Podáváme s knedlíkem.
Zveřejněno 31. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k2JN
Moje poznámka
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k2JN
Nejnovější recepty
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 13 hodinami
Divoká kachna pečená na zelenině
Přidáno před 21 hodinami
Krkovička na česneku
Přidáno 16. 10. 2025 17:09:02
Liptovská pomazánka
Přidáno 16. 10. 2025 15:07:03
Šťouchané brambory se zelím a škvarky
Přidáno 16. 10. 2025 11:02:02
Mrkvový krém
Přidáno 16. 10. 2025 10:02:01
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový perník
collins před 1 hodinou
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 3 hodinami
Vepřový pörkölt s nokedli
caprioli před 4 hodinami
Zeleninová polévka s fazolemi a špenátem
Kajkajak před 6 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
karfil@post.cz před 6 hodinami
Uzená žebra pomalu pečená
Monika28 před 7 hodinami
Cibulová polévka
drutek73 před 7 hodinami
Jemná banánová bábovka
Borinka před 8 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Romecka7 před 8 hodinami
Řecká musaka
verahromadkova@seznam.cz před 9 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
kmín drcený,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
mouka hladká,
vejce,
párky,
olej,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (3)