Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem

Chalupářský guláš je poctivé a syté jídlo z jednoho kastrolu, které nádherně voní cibulkou i kořením. Když se maso dusí pěkně pomalu, cibulka zkaramelizuje. Podáváme s knedlíkem a nezapomeneme ho připravit dostatek, mizí totiž opravdu rychle.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V kastrolu rozehřejeme olej a zprudka orestujeme nakrájené maso. Vyndáme ho a dáme stranou. Krok 2: Do kastrolu vložíme nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Přidáme protlak a krátce orestujeme. Krok 3: Posypeme paprikou a kmínem, necháme rozvonět a hned zalijeme vodou. Vložíme připravené orestované maso a zvolna dusíme doměkka. Krok 4: Před koncem vlijeme do kastrolu mouku rozmíchanou v trošce vody na zahuštění. Promícháme a necháme 20 minut na mírném ohni provařit. Krok 5: Vejce uvaříme natvrdo, doba varu je cca 10 minut. Zchladíme je ve studené vodě a oloupeme. Krok 6: V pánvičce rozehřejeme trochu oleje a opečeme naříznuté nožičky párků. Krok 7: Guláš na talířích doplníme vejcem a opečeným párkem. Podáváme s knedlíkem.

TIP: Jak zvýraznit chuť guláše

Zveřejněno 31. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k2JN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k2JN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plec vepřová, cibule, kmín drcený, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, mouka hladká, vejce, párky, olej, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu