Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tagliatelle s lilkem a rajčaty

Lehké tagliatelle s lilkem a cherry rajčátky jsou důkazem, že skvělý oběd nemusí obsahovat maso. Restovaný lilek, voňavý česnek, chilli a čerstvá bazalka vytvoří plnou chuť, kterou zjemní strouhaný sýr. Perfektní pokrm, který osloví nejen vegetariány.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu. Po uvaření těstoviny scedíme. Krok 2: Z lilků odstraníme konce a nakrájíme je na kolečka. Nasolíme je a necháme asi 30 minut vypotit. Pak je otřeme a nakrájíme na kostičky. Krok 3: Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Krok 4: Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno. Rajčátka nakrájíme. Bazalku nasekáme. Sýr nastrouháme. Krok 5: V pánvi na oleji orestujeme cibuli dosklovita. Přidáme česnek a necháme rozvonět. Pak přidáme lilek a po chvíli chilli papričku. Restujeme zhruba 10 minut do změknutí lilku. Krok 6: Nakonec přidáme nakrájená rajčátka a nasekanou bazalku. Necháme prohřát. Krok 7: Hotovou směs naneseme na uvařené těstoviny a posypeme strouhaným sýrem.

TIP: Jak na domácí těstoviny?

Zveřejněno 10. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tagliatelle s lilkem a rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDq0m

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tagliatelle s lilkem a rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDq0m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
lilek, sůl, olej olivový, cibule, česnek, chilli paprika čerstvá, bylinky, rajče cherry, bazalka čerstvá, těstoviny, pecorino

Přidat fotografie receptu