Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tradiční prošívaná deka

Prošívaná deka je jeden z klasických moučníků, který na první pohled zaujme svým vzhledem a na první sousto nadchne jemnou chutí. Kakaové těsto se střídá s tvarohovou náplní a vytváří efekt prošívané deky, díky němuž je koláč krásný i bez zdobení.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 35 min

80 min (45 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech = 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V misce vyšleháme celá vejce s oběma druhy cukru do pěny. Poté postupně zašleháváme olej. Krok 2: Do našlehané pěny postupně vmícháme smíchané sypké suroviny (mouka, kypřicí prášek a kakao) a postupně přiléváme mléko. Krok 3: Hotové těsto nalijeme na plech s vyšším okrajem, vyložený pečicím papírem. Krok 4: Všechny suroviny na tvarohový krém smícháme v míse v hladkou směs. Krok 5: Připravený tvarohový krém nalijeme na těsto do tvaru mřížky. Krok 6: Buchtu pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C po dobu 35 minut.

TIP: 20 oblíbených retro dezertů

Zveřejněno 17. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tradiční prošívaná deka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYX9J

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tradiční prošívaná deka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYX9J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cukr krystal, cukr vanilkový, vejce, olej, mouka polohrubá, kypřící prášek, kakao, mléko, tvaroh, vejce, cukr vanilkový, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu