Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houby v zelí po polsku

Houby dušené v zelí po polsku jsou tradiční pochoutkou, která spojuje jemně kyselkavé bílé zelí s výraznou chutí lesních hub. Skvělý pokrm na podzimní dny, který můžeme podávat s chlebem nebo bramborem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Zelí omyjeme, pokrájíme a dáme do větší mísy. Přelijeme je vařící vodou, asi 5 minut ho tam necháme, potom scedíme a necháme okapat. Krok 2: Houby pečlivě očistíme, opláchneme a pokrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 3: V hrnci na části másla zpěníme cibuli. Přidáme houby, osolíme a necháme dusit. Krok 4: Zelí přidáme k houbám spolu s kmínem a necháme dál dusit pod pokličkou na mírném ohni. Krok 5: Když zelí změkne, zahustíme je moukou rozmíchanou v trošce studené vody. Zamícháme a necháme dusit ještě asi 15 minut. Krok 6: Před podáváním doplníme houby v zelí zbytkem másla, dobře promícháme a podle chuti ještě osolíme a opepříme. Krok 7: Houby v zelí po polsku podáváme s vařeným bramborem.

TIP: Top 7: Houbové pokrmy

Zveřejněno 18. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houby v zelí po polsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6zNQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houby v zelí po polsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6zNQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
houby lesní, zelí bílé hlávkové, cibule, máslo, mouka hladká, kmín celý, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu