Houby v zelí po polsku
Houby dušené v zelí po polsku jsou tradiční pochoutkou, která spojuje jemně kyselkavé bílé zelí s výraznou chutí lesních hub. Skvělý pokrm na podzimní dny, který můžeme podávat s chlebem nebo bramborem.
Postup přípravy
Krok 1: Zelí omyjeme, pokrájíme a dáme do větší mísy. Přelijeme je vařící vodou, asi 5 minut ho tam necháme, potom scedíme a necháme okapat.
Krok 2: Houby pečlivě očistíme, opláchneme a pokrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Krok 3: V hrnci na části másla zpěníme cibuli. Přidáme houby, osolíme a necháme dusit.
Krok 4: Zelí přidáme k houbám spolu s kmínem a necháme dál dusit pod pokličkou na mírném ohni.
Krok 5: Když zelí změkne, zahustíme je moukou rozmíchanou v trošce studené vody. Zamícháme a necháme dusit ještě asi 15 minut.
Krok 6: Před podáváním doplníme houby v zelí zbytkem másla, dobře promícháme a podle chuti ještě osolíme a opepříme.
Krok 7: Houby v zelí po polsku podáváme s vařeným bramborem.
Zveřejněno 18. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houby v zelí po polsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6zNQ
Moje poznámka
Houby v zelí po polsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6zNQ
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 14 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 18 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 20 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno 18. 9. 2025 11:38:51
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí smetanový pekáček
mar.bystricka před 11 minutami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
janatka před 1 hodinou
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 1 hodinou
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 2 hodinami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 2 hodinami
Báječný perník
Avenos@seznam.cz před 3 hodinami
Bohatý ostružinový koláč
Tarantule před 3 hodinami
Domácí kečup
Baruska. před 5 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 9 hodinami
Suroviny:
houby lesní,
zelí bílé hlávkové,
cibule,
máslo,
mouka hladká,
kmín celý,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.